آخرین خبرها
  واکنش حزب‌الله لبنان به ترور عالم دینی شیعه در سوریه
  آملی لاریجانی: هرگونه صدا یا رفتار تفرقه‌انگیز در خدمت تقویت جبهه‌ صهیونیسم است
  مومنی؛ وزیر کشور به مجلس میرود
  صخره نوردی با اسکیت توسط این مرد سوژه شد + فیلم
  گاردین: اسراییل نمی‌تواند مانع تداوم 4 هزار سال تمدن در غزه شود
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 9487صفحه نخست » اخبار مهمشنبه، 21 تیر 1404 - 13:57

تحریم، پاسخ آمریکا به افشای جنایات اسراییل!


دولت آمریکا برای نخستین بار گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین را به دلیل گزارش‌های مستند درباره نقض حقوق بشر و انتقاد از اسراییل تحریم کرد؛

«در این روز، بیش از هر زمان دیگری، با قاطعیت و اطمینان در کنار عدالت می‌ایستم؛ همان‌طور که همیشه ایستاده‌ام» و «اظهارنظری درباره شیوه‌های تهدیدآمیز مافیایی ندارم.» این‌ها سخنان «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین بود که روز چهارشنبه در واکنش به تصمیم دولت «دونالد ترامپ» برای اعمال تحریم علیه او بیان کرد.

روزنامه «العربی الجدید» می‌نویسد: تحریم آلبانیز را سازمان ملل «سابقه‌ای خطرناک» توصیف کرد، چراکه این نخستین بار است یک مسئول سازمان ملل به دلیل مواضعش درباره جنگ جاری در غزه که هدف تحریم‌های آمریکا قرار می‌گیرد.

اما چنین تصمیمی در چارچوب حمایت بی‌قید و شرط دولت ترامپ از اسراییل و تلاش برای بی‌اعتبار کردن هرگونه انتقاد از آن‌ها با اتهام آماده‌ «یهودستیزی» چندان دور از انتظار نیست. 

از ابتدای ورود ترامپ به کاخ سفید، دولت او عملا جنگی علیه آلبانیز جنگ به راه انداخت. چرا که این مقام ایتالیایی از زمان آغاز جنگ، به یکی از صداهای برجسته در سطح بین‌المللی برای مقابله با نسل‌کشی اسراییل تبدیل شد و بی‌پرده، جنایات و کشتار وحشیانه غیرنظامیان در غزه را محکوم کرد. اما از نگاه دولت آمریکا، این صدا، نه فریاد عدالت، بلکه نشانه‌ای از «یهودستیزی» و «حمایت از حماس» تلقی می‌شود. درست به همین دلیل، واشنگتن در ماه می نیز با تمدید مأموریت آلبانیز در سازمان ملل مخالفت کرد و دلیل آن را «یهودستیزی» او دانست.

تحریم‌های جدید را می‌توان حمله‌ای مستقیم به سازوکارهای سازمان ملل و تهدیدی آشکار علیه گزارشگران ویژه این سازمان دانست؛ به‌ویژه اگر، همچون آلبانیز، اقدام به افشاگری علیه اسراییل و جنایات آن در فلسطین و نقش هم‌دستانه آمریکا زده باشند. آلبانیز از معدود چهره‌های بین‌المللی بود که به‌صراحت آنچه در غزه جریان دارد را «نسل‌کشی» خواند و کشورهایی را که از اجرای حکم دادگاه کیفری بین‌المللی برای بازداشت «بنیامین نتانیاهو» خودداری کردند، مورد انتقاد قرار داد.

تحریم‌هایی که آمریکا علیه آلبانیز در واکنش به گزارش‌های او درباره نسل‌کشی اسراییل، اعمال کرده، از دید سخنگوی سازمان ملل، «استفان دوجاریک» «سابقه‌ای خطرناک» و تلاشی برای ممانعت از پیگرد جنایات جنگی اسراییل است. دوجاریک اعلام کرد که اعمال تحریم‌های یک‌جانبه علیه گزارشگران ویژه یا هر کارشناس و مقام سازمان ملل «غیرقابل‌قبول» است.

در این میان، سناتور «مارکو روبیو» اعلام کرد که علت تحریم آلبانیز، حمایت او از دادگاه کیفری بین‌المللی است؛ دادگاهی که آمریکا سال گذشته نیز چهار قاضی آن را به‌خاطر رسیدگی به پرونده‌هایی مرتبط با آمریکا و اسراییل تحریم کرده بود؛ ، از جمله در پرونده صدور حکم بازداشت نتانیاهو و وزیر جنگ پیشین اسراییل «یوآف گالانت» بابت ارتکاب جنایات جنگی در غزه. «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای در چهارشنبه گذشته گفت که آمریکا آلبانیز را به دلیل همکاری مستقیم با دادگاه در تلاش برای پیگرد مقامات آمریکایی یا اسراییلی تحریم کرده و او را برای تصدی مقام گزارشگر ویژه سازمان ملل «فاقد صلاحیت» می‌داند.

وی افزود: «کارزار سیاسی و اقتصادی‌ای که آلبانیز علیه ایالات متحده و اسراییل به راه انداخته، دیگر تحمل نخواهد شد. ما به اتخاذ هر اقدام ضروری در این زمینه ادامه خواهیم داد». روبیو همچنین مدعی شد آلبانیز در «فعالیت‌هایی مغرضانه و مخرب» مشارکت داشته و او را به «یهودستیزی آشکار» و «حمایت از تروریسم» متهم کرد. او گفت: «ما همیشه از حق شرکایمان (اسراییل) برای دفاع از خود حمایت خواهیم کرد».

 تشدید فشارها علیه فرانچسکا آلبانیز

 

افزایش فشارهای سیاسی علیه فرانچسکا آلبانیز بی‌ارتباط با مواضع صریح و پیوسته‌ی او در دفاع از حقوق فلسطینی‌ها، به‌ویژه در نوار غزه نیست. در مارس 2024، آلبانیز گزارشی با عنوان «کالبدشکافی نسل‌کشی» به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کرد که در آن، ضمن تعریف نسل‌کشی از منظر حقوق بین‌الملل، مجموعه‌ای از شواهد و داده‌ها درباره اقدامات اسراییل—از جمله حملات علیه غیرنظامیان، محاصره و گرسنگی‌دادن عمدی—را ارائه داد؛ اقداماتی که از نظر او واجد معیارهای تعریف نسل‌کشی هستند. نتیجه گزارش او این بود که دلایل منطقی و مستندی وجود دارد که نشان می‌دهد اسراییل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده است. او خواستار ارجاع پرونده به دادگاه کیفری بین‌المللی، تحریم مقامات اسراییلی و اقدام فوری برای پایان‌دادن به محاصره غزه شد.

آلبانیز روز پنجشنبه در واکنش به تصمیم آمریکا، در یک نشست خبری در لیوبلیانا -پایتخت اسلوونی- گفت که تحریم‌های آمریکا علیه او «با هدف تضعیف مأموریتش طراحی شده‌اند». او تأکید کرد: «به انجام وظایفی که بر عهده دارم ادامه خواهم داد»، حتی اگر این کار «چالش‌برانگیز» باشد. وی همچنین چهارشنبه شب در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در این روز، بیش از هر زمان دیگری، با قاطعیت و اطمینان در کنار عدالت ایستاده‌ام؛ همان‌طور که همیشه ایستاده‌ام» و «نظری درباره روش‌های تهدیدآمیز مافیایی ندارم. مشغول یادآوری تعهدات کشورهای عضو در قبال توقف نسل‌کشی و مجازات بهره‌برداران از آن هستم». او در ادامه این پست، ضمن بازنشر مجموعه‌ای از توییت‌های حمایت‌آمیز از دادگاه کیفری بین‌المللی، نوشت که از کشوری می‌آید که یکی از بنیان‌گذاران دادگاه بوده است (اشاره به پیمان رم)، «کشوری که در آن وکلا و قضات برای عدالت، بهایی گزاف پرداخته‌اند، و در بسیاری از موارد، جان خود را فدا کرده‌اند». او افزود: «قصد دارم به این سنت احترام بگذارم.»

اعمال تحریم‌ها از سوی آمریکا همزمان با حضور بنیامین نتانیاهو در واشنگتن صورت گرفت؛ اقدامی که نشانه‌ای روشن از حمایت بی‌قید و شرط آمریکا از حملات اسراییل به غزه بود. آلبانیز پیشتر ادعاهای مربوط به یهودستیزی را رد کرده بود. او در مصاحبه‌ای با «بی‌بی‌سی» در اکتبر گذشته گفته بود: «چنین اتهام‌ها و تخریب‌هایی را جدی نمی‌گیرم، اما می‌دانم که مسئله اصلا شخصی نیست. نیاکان من هم این را می‌دانستند. همچنین می‌دانم که این کشورهایی که مرا به یهودستیزی متهم می‌کنند، هیچ‌گاه به تعهداتشان نسبت به حقوق بین‌الملل پایبند نبوده‌اند».

سناتور مارکو روبیو نیز مدعی شد که آلبانیز با ارسال «نامه‌های تهدیدآمیز» به شماری از شرکت‌های آمریکایی، بی‌احترامی به آمریکا نشان داده است. این ادعا پس از آن مطرح شد که آلبانیز از ده‌ها شرکت چندملیتی خواست روابط خود با اسراییل را قطع کنند. او به آن‌ها هشدار داد که در صورت تداوم همکاری با اسراییل، ممکن است در جرایم جنگی در غزه و کرانه باختری شریک شناخته شوند. او گفت این شرکت‌ها «از اقتصاد اشغال غیرقانونی، آپارتاید و اکنون نسل‌کشی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین بهره‌مند شده‌اند.»

اسراییل گزارش او را به‌شدت رد کرد و آن را «بی‌اساس» خواند و اعلام کرد که «جایگاه آن در زباله‌دان تاریخ خواهد بود.» آلبانیز همچنین در ماه فوریه گذشته، طرح ترامپ برای تسلط بر غزه و اخراج ساکنان آن را محکوم کرد و در یک نشست خبری گفت: «این طرح کاملا غیرقانونی، غیراخلاقی و غیرمسئولانه است، چراکه بحران منطقه‌ای را شدیدتر خواهد کرد.»

پیشتر، در فوریه 2023، گروهی از 18 نماینده کنگره آمریکا خواستار برکناری فرانچسکا آلبانیز از سمتش شده بودند و مدعی بودند که او «سوگیری آشکاری علیه اسراییل» دارد. در 13 فوریه 2024 نیز وزارت خارجه اسراییل اعلام کرد که ورود آلبانیز به سرزمین‌های اشغالی ممنوع شده است.

بدون تردید، اقدام اخیر آمریکا واکنش‌های تندی را از سوی کسانی در پی خواهد داشت که خواهان پاسخ‌گویی درباره شمار شهدای حملات اسراییل به نوار غزه هستند. فرانچسکا آلبانیز همواره استدلال کرده است که دولت‌های غربی در حمایت از حقوق فلسطینیان در سرزمین‌های اشغالی کاری درخور انجام نمی‌دهند. مواضع صریح او، حمایت گسترده‌ای را از سوی کسانی جلب کرده که سران اسراییل و آمریکا را به سوء‌استفاده از اتهام یهودستیزی برای ساکت‌کردن صداها متهم می‌کنند.

آلبانیز بارها تأکید کرده که با همه اشکال نژادپرستی، از جمله یهودستیزی، مخالف است و تفسیر حملات 7 اکتبر 2023 به‌عنوان مصداقی از یهودستیزی را «پوششی برای پنهان‌کردن واقعیت سیاسی» دانسته است. بر اساس گزارش بی‌بی‌سی، منتقدان او به برخی از اظهارات گذشته‌اش اشاره می‌کنند؛ از جمله سخنی که در سال 2014 گفته بود و در آن بیان کرده بود «لابی یهودی» بر تصمیمات دولت آمریکا درباره اسراییل و فلسطین تأثیرگذار است.

«آگنس کالامار» رییس سازمان عفو بین‌الملل و گزارشگر ویژه پیشین سازمان ملل، در گفت‌وگویی با بی‌بی‌سی در روز پنجشنبه گذشته گفت که از تصمیم اعمال تحریم علیه آلبانیز «شوکه» شده است. او گفت: «تمام دولت‌هایی که به نظم مبتنی بر قانون و ساختارهای حقوق بین‌الملل باور دارند، باید هر کاری از دست‌شان برمی‌آید انجام دهند تا اثرات این تحریم‌ها بر فرانچسکا آلبانیز را کاهش دهند و از ادامه آن جلوگیری کنند.»

فرانچسکا آلبانیز آثار متعددی درباره وضعیت حقوقی فلسطین و اسراییل منتشر کرده است. از جمله آن‌ها، کتاب «پناهجویان فلسطینی در حقوق بین‌الملل» (2020) است که تحلیلی جامع از وضعیت حقوقی پناهجویان فلسطینی از زمان آغاز اشغال سرزمین فلسطین و تأسیس اسراییل در سال 1948 ارائه می‌دهد.

او در سال 2020 در تأسیس «شبکه جهانی مسئله فلسطین» مشارکت داشت؛ شبکه‌ای که با همکاری بنیاد «أرض» در اَمان شکل گرفت و اکنون بیش از 100 عضو از 22 کشور جهان دارد. هدف این شبکه، ارائه تحلیل‌های تخصصی حقوقی درباره وضعیت پناهجویان فلسطینی و پشتیبانی از آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) است.

در سال 2024، آلبانیز به همراه تیم این شبکه، سندی داخلی با عنوان «برنامه ده‌ماده‌ای» تدوین کرد که هدف آن بازگرداندن کمک‌های مالی کشورهای غربی به آنروا بود؛ کمک‌هایی که برخی دولت‌ها تصمیم به تعلیق آن گرفته بودند. در این سند، پیشنهادهایی مطرح شده بود؛ از جمله هشدار درباره احتمال موج جدیدی از «پناهجویی غیرقانونی» به اروپا، اعمال فشار بر پارلمان‌های اروپایی، و بهره‌گیری از روایت‌ها و تصاویر انسانی میدانی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی.

در 26 مارس 2024، فرانچسکا آلبانیز گزارشی به کشورهای عضو سازمان ملل ارائه کرد و در آن گفت: «دلایل معقولی برای باور به تحقق حداقلی وجود دارد که نشان می‌دهد علیه فلسطینیان، به‌عنوان یک گروه، در غزه جنایت نسل‌کشی رخ داده است.» او همچنین در 31 اکتبر 2024، هنگام ارائه گزارشی دیگر درباره نقض حقوق فلسطینیان توسط اسراییل، خواستار بازنگری یا تعلیق عضویت اسراییل در سازمان ملل شد، تا زمانی که به نقض قوانین بین‌المللی پایان دهد و اشغالگری را متوقف کند.

آلبانیز آثار متعددی درباره مسئله پناهجویان فلسطینی نوشته است؛ مسئله‌ای که طولانی‌ترین و پایدارترین بحران پناهجویی از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون به شمار می‌رود. او در همکاری با «لیکس تاکنبرگ»، کتابی با عنوان «پناهجویان فلسطینی در حقوق بین‌الملل» (ژوئن 2020) تألیف کرده است که روایت حقوقی و تاریخی دقیقی از وضعیت این گروه پناهجویی از آغاز تا امروز ارائه می‌دهد. این کتاب وضعیت پناهجویان فلسطینی را در حدود 60 کشور جهان بررسی می‌کند و چارچوبی برای تقویت حمایت بین‌المللی از آن‌ها و یافتن راه‌حل‌هایی برای پایان‌دادن به رنج این جمعیت پیشنهاد می‌دهد.

فارس

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
عنوان:
نظر
  قبل از ارسال نظر آنرا ویرایش کرده و قواعد نگارش را در آن رعایت کنید.
لطفاً در مطالب خود اخلاق اسلامی و قوانین کشور را مد نظر داشته باشید.
نمایش نظرات کاربران در خبرها به معنای تایید آنها توسط سایت نیست.

  کد امنیتی:
 
آملی لاریجانی: هرگونه صدا یا رفتار تفرقه‌انگیز در خدمت تقویت جبهه‌ صهیونیسم است
  آملی لاریجانی: هرگونه صدا یا رفتار تفرقه‌انگیز در خدمت تقویت جبهه‌ صهیونیسم است
آیت الله صادق آملی لاریجانی، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: صهیونیسم، صرفاً یک پروژه‌ی سیاسی نیست، بلکه ظهور سازمان‌یافته‌ی قدرت‌های استعمارگر در برابر اسلام است.
گاردین: اسراییل نمی‌تواند مانع تداوم 4 هزار سال تمدن در غزه شود
  گاردین: اسراییل نمی‌تواند مانع تداوم 4 هزار سال تمدن در غزه شود
گاردین امروز و در مقاله‌ای به مناقشه جاری اسراییل و فلسطین و با تمرکز بر عملکرد تل‌آویو در غزه و کرانه باختری پرداخت و این اقدام‌ها را نقض قوانین بین‌المللی و جنایت علیه بشریت توصیف کرد.
دلیل حضور گولسیانی در ساختمان پرسپولیس مشخص شد!
  دلیل حضور گولسیانی در ساختمان پرسپولیس مشخص شد!
مدافع فصل قبل پرسپولیس به محل باشگاه رفت
محورهای رایزنی «لاوروف» با وزیر خارجه کره شمالی
  محورهای رایزنی «لاوروف» با وزیر خارجه کره شمالی
وزارت امور خارجه روسیه امروز شنبه درباره دیدار سرگیی لاوروف وزیر خارجه این کشور با وزیر خارجه کره شمالی در بیانیه‌ای اعلام کرد: لاوروف با وزیر امور خارجه کره شمالی درباره روابط دوجانبه و برنامه تماس‌های آتی گفتگو کرد.
سیامک نعمتی به گل گهر پیوست
  سیامک نعمتی به گل گهر پیوست
هافبک فصل گذشته تیم فوتبال نساجی به گل گهر سیرجان پیوست.
اخبار جنگ غزه | یونیسف: اسراییل روزانه 27 کودک را در نوار غزه به قتل رسانده است
  اخبار جنگ غزه | یونیسف: اسراییل روزانه 27 کودک را در نوار غزه به قتل رسانده است
کاظم أبو خلف، سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در فلسطین، اعلام کرد که رژیم اسراییل از آغاز جنگ علیه نوار غزه در اکتبر 2023، روزانه به‌طور متوسط 27 کودک فلسطینی را به شهادت رسانده است.
اردوغان: تروریسم در ترکیه به خط پایان رسیده است
  اردوغان: تروریسم در ترکیه به خط پایان رسیده است
پس از آنکه حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) خلع سلاح را آغاز کرد، رییس جمهور ترکیه تأکید کرد که «هر مسئله‌ای با کردها، علوی‌ها و سایر گروه‌ها از طریق گفتگو حل خواهد شد».
اضافه شدن یک بازیکن دیگر به لیست مازادهای بارسلونا
  اضافه شدن یک بازیکن دیگر به لیست مازادهای بارسلونا
باشگاه بارسلونا نام یکی از بازیکنان خوب فصل گذشته‌اش را در فهرست نفراتی که اجازه خروج از جمع آبی‌و‌اناری‌ها دارند، قرار داد.
زمین‌گیر شدن شرور سابقه‌دار در شهرری با شلیک پلیس
  زمین‌گیر شدن شرور سابقه‌دار در شهرری با شلیک پلیس
شرور سابقه‌دار و تحت تعقیب دستگاه قضایی که با سلاح سرد قصد حمله به مأموران پلیس را داشت، با شلیک نیروهای انتظامی شهرستان ری زمین‌گیر شد.
دلیل کُندی سرعت اینترنت اعلام شد
  دلیل کُندی سرعت اینترنت اعلام شد
افت کیفیت اینترنت به‌دلیل یک قطعی گسترده فیبر در خارج از کشور است. مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت: افت کیفیت اینترنت به دلیل یک قطعی گسترده فیبر در خارج از کشور است.
فن‌خال بر سرطان غلبه کرد
  فن‌خال بر سرطان غلبه کرد
سرمربی پیشین تیم‌های فوتبال بارسلونا و بایرن مونیخ، سرطان را شکست داد.
عراقچی: عجله‌ای برای ورود به مذاکرات نسنجیده نداریم
  عراقچی: عجله‌ای برای ورود به مذاکرات نسنجیده نداریم
طبیعی است که در روابط بین‌الملل چیزی به نام تضمین وجود ندارد و من حرف از تضمین نزدم و باید اطمینان حاصل شود و متقاعد شویم که این بار چنین نخواهد شد.
  پربیننده ترین اخبار       
  خبر خوش برای بازنشستگان کارگری | واریزی 10٬390٬968 تومانی به حقوق بازنشستگان از تیرماه | چه کسانی مشمول این افزایش شدند؟
  تصاویر ماهواره‌ای/ موشک‌های ایرانی گنبد ارتباط امن آمریکا در قطر را محو کردند
  استقلال سراغ دیگر گزینه‌های خارجی ساپینتو می‌رود
  کچل کردن ستاره بارسلونا به خاطر همسر!+ عکس
  شهادت مظلومانه سرگرد توحید مهرپور در پی حمله‌ عمدی سارق خطرناک
  فروش بزرگ خودروهای سایپا از دوشنبه - 23 تیر 1404
  چرا غندی‌پور استقلالی نشد؟
  خاورمیانه با پ‌ک‌ک جدید به کدام سو می‌رود؟
  چالش عجیب هاشمیان در پرسپولیس!
  پاسخ منفی 2 گزینه هاشمیان برای حضور در کادر فنی پرسپولیس/ در انتظار معرفی فرد جدید
  تاکر کارلسون: اسراییل، پشت پرونده جنسی اپستین است
  عناصر الجولانی مناطق علوی‌نشین را به آتش کشیدند
  هشدار مقام قطری درباره طرح تجزیه برخی کشورها
  آقای تاج! چرا باید ممنون ساپینتو باشیم؟/ این همان مربی بداخلاقی است که در اروپا ول می‌چرخید / یادتان رفته که به مردم ایران توهین کرد؟
  بازگشت حمید علی‌دوستی به دنیای فوتبال
  تکذیب انفجار و آتش سوزی در فرودگاه مهرآباد
  هسته سخت 90 میلیونی
  ترامپ، هگست را «وزیر جنگ» نامید
  کشتی آزاد جوانان آسیا| 3 نماینده ایران فینالیست شدند
  تاکتیک هوشمندانه ایران در نبرد با رژیم صهیونی/ موشک‌های رهگیر فریب خوردند!
© شبکه خبری رونگار 1404

All rights reserved