یک بررسی جدید میگوید رژیم غذایی سالم گیاهی ممکن است افراد را در برابر بیماریهای التهابی روده محافظت کند. همشهری آنلاین پژوهشگران دریافتند افرادی که غذاهای گیاهی سالم مصرف میکنند، 14 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون و 8 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به کولیت زخمیشونده یا اولسراتیو قرار دارند. از سوی دیگر، نتایج نشان میدهد که یک رژیم غذایی ناسالم حاوی چربیهای حیوانی و روغنهای گیاهی بیشتر با 15 درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری کرون مرتبط است. دکتر ژه شن، پژوهشگر ارشد دانشکده پزشکی دانشگاه ژجیانگ در چین گفت: «تحقیقات ما نشان میدهد که یک رژیم غذایی سالم گیاهی ممکن است در برابر بیماری التهابی روده محافظت کند و خواص ضد التهابی آن نقش کلیدی دارد.» پژوهشگران برای این بررسی بیش از 143000 نفر را که در بیوبانک بریتانیا، یک پروژه تحقیقاتی سلامت در مقیاس بزرگ در میان ساکنان انگلیس شرکت داشتند، ردیابی کردند. به عنوان بخشی از این پروژه، بیماران پرسشنامههای رژیم غذایی را پر کردند. پژوهشگران دریافتند که در طول یک دوره پیگیری به طور متوسط 14.5 ساله، بیش از 1000 نفر به بیماری التهابی روده مبتلا شدند. پژوهشگران رژیم غذایی شرکتکنندگان را بر اساس مصرف غذاهای گیاهی سالم، غذاهای گیاهی ناسالم و محصولات حیوانی درجهبندی کردند. این پژوهشگران میگویند تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که مصرف بیشتر میوهها و سبزیها مسئول بخشی از کاهش خطر ابتلا به بیماری کرون را تشکیل میدهد. به گفته این پژوهشگران، آزمایش خون شرکتکنندگان نشان میدهد که خواص ضد التهابی غذاهای گیاهی ممکن است این محافظت را توضیح دهد. این پژوهشگران نتیجه گرفتند: «این یافتهها بر ارتباط مفید بین رژیمهای غذایی گیاهی سالم و کاهش خطر ابتلا به کولیت زخمیشونده و بیماری کرون تأکید میکند. این یافتهها بینشهای مهمی را برای تدوین دستورالعملهای غذایی با هدف پیشگیری از بیماری التهابی روده (IBD) در اختیار میگذارند.» یافتههای بررسی جدید در ژورنال Molecular Nutrition & Food Research منتشر شده است. منبع: هلثدی |