به نقل از تسنیم، در ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی، سنت ارزشمند نذر و اطعام در میان مردم جایگاه ویژه ای دارد و بسیاری از هموطنان به طبخ و توزیع نذورات در هیئات مذهبی و منازل می پردازند. توجه به برخی نکات بهداشتی در فرآیند تهیه و توزیع نذری می تواند ضامن سلامت عزاداران باشد که این نکات در ادامه آمده است: 1. پخت و پز غذا را در محیطی کاملا تمیز و بهداشتی انجام دهید. رعایت بهداشت توسط دست اندرکاران تهیه غذا شامل شست وشوی دست ها، استفاده از ماسک، دستکش و کلاه یکبارمصرف ضروری است . 2. مواد اولیه موردنیاز برای تهیه نذری را از فروشگاه ها و اماکن معتبر و بهداشتی خریداری کنید، همچنین از گوشت هایی که در کشتارگاه های معتبر توزیع شده و مورد تایید سازمان دامپزشکی است، استفاده کنید. 3. غذاهای خام و پخته را در کنار هم در یخچال یا سردخانه قرار ندهید. 4. بیش از یکبار از روغن سرخ کردنی استفاده نکنید. 5. سبزیجات را به صورت کاملا بهداشتی شست وشو دهید. 6. غذاها را در ظروف دربسته توزیع کنید. 7. از سرو چای داخل لیوان های پلاستیکی یکبار مصرف خودداری کنید و از لیوان کاغذی استفاده کنید. 8. از نمک های بسته بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو در تهیه و پخت غذا و برنج استفاده کنید. 9. غذاهای آماده توزیع را بیش از دو ساعت قبل از مصرف، بیرون نگهداری نکنید؛ بعضاً هیئت ها و نذر دهنده ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران بسته بندی می کنند که این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود. 10. از آب آشامیدنی سالم و یخ های بهداشتی برای توزیع نوشیدنی ها و شربت استفاده کنید. |