آخرین خبرها
  نیکزاد: جلسات مجلس با وجود تهدیدات با حضور اکثریت نمایندگان برگزار شد
  امدادگران مجروح در چه وضعیتی به سر می‌برند؟
  چه کسی سرمربی رونالدو شد؟
  اظهارنظر جالب رونالدو: به عربستان تعلق دارم!
  انفجار مهیب در پیشوا/ آمار مجروحان اعلام شد
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 5177صفحه نخست » اخبار مهمیکشنبه، 8 تیر 1404 - 07:37

سی‌‌ان‌ان و نیویورک‌تایمز در پاسخ به درخواست ترامپ: عذرخواهی نمی‌کنیم


«دونالد ترامپ» رییس‌جمهور آمریکا تهدید کرده که از سی‌ان‌ان و نیویورک‌تایمز به دلیل گزارش‌هایشان در مورد ارزیابی اولیه مبنی بر اینکه بمباران‌های آمریکا برنامه هسته‌ای ایران را تنها چند ماه به عقب انداخته و تخریب کاملی در کار نبوده،

سی‌ان‌ان و نیویورک‌تایمز درخواست ترامپ برای پس گرفتن روایت‌هایشان از نتایج حملات به تاسیسات هسته‌ای ایران را رد و اعلام کردند: «هیچ عذرخواهی در راه نخواهد بود»

«دونالد ترامپ» رییس‌جمهور آمریکا تهدید کرده که از سی‌ان‌ان و نیویورک‌تایمز به دلیل گزارش‌هایشان در مورد ارزیابی اولیه مبنی بر اینکه بمباران‌های آمریکا برنامه هسته‌ای ایران را تنها چند ماه به عقب انداخته و تخریب کاملی در کار نبوده، شکایت خواهد کرد؛ برخلاف ادعای ترامپ مبنی بر اینکه قابلیت‌های هسته‌ای ایران «کاملاً از بین رفته است».

به گزارش ایسنا، وکیل شخصی ترامپ در 25 ژوئن نامه‌هایی به رسانه‌های خبری ارسال کرد و از آن‌ها خواست که اظهارات خود را پس بگیرند و عذرخواهی کنند. سی‌ان‌ان و نیویورک‌تایمز هر دو گفتند که با رد این ادعاها به نامه‌ها پاسخ داده‌اند. به گفته نیویورک‌تایمز، وکیل ترامپ ادعا کرده است که این «داستان‌ها افتراآمیز، دروغین و غیرمیهن‌پرستانه هستند.»

ترامپ علیه سی‌ان‌ان، نیویورک‌تایمز و سایر سازمان‌های خبری که در مورد اطلاعات گزارش داده‌اند، انتقاد و ادعا کرده است که این رسانه‌ها «می‌خواهند من را تحقیر کنند».

«دیوید مک‌کرا» معاون مشاور عمومی شرکت نیویورک‌تایمز، در پاسخی به وکیل ترامپ در تاریخ 26 ژوئن نوشت: «نیازی به پس گرفتن حرف  نیست. هیچ عذرخواهی در کار نخواهد بود. ما تا جایی که می‌توانستیم حقیقت را گفتیم. ما به این کار ادامه خواهیم داد.»

مک‌کرا در این نامه نوشت: «باید اعتراف کنم که از قطعیت تزلزل‌ناپذیر نامه شما مبنی بر اینکه حمله هوایی ایالات متحده «به طور قطعی قابلیت‌های هسته‌ای ایران را از بین برده است» شگفت‌زده شدم. این نه تنها با ارزیابی‌های اولیه سرویس‌های اطلاعاتی ایالات متحده که ما نقل کردیم، بلکه که ارتباط مستقیم‌تری با این نامه دارد، با آنچه موکل شما پس از انتشار مقاله گفت، مغایرت داشت.»

مک‌کرا نوشت: «داستان نیویورک‌تایمز مبنی بر اینکه رییس‌جمهور ممکن است هنگام گفتن اینکه سایت‌های ایرانی «از بین رفته‌اند»، قضیه را بیش از حد بزرگ کرده باشد، اینکه تأثیر بمباران نامشخص است، اینکه این حمله تهدید ایران را از بین نبرده است، دروغ نیست و رییس‌جمهور را بدنام نمی‌کند.»

نیویورک‌تایمز نسخه‌ای از نامه مک‌کرا را در این لینک منتشر کرد.

یک نماینده سی‌ان‌ان تأیید کرد که این شبکه نامه مشابهی از وکیل ترامپ دریافت کرده و به آن پاسخ داده و «ادعاهای موجود در نامه را رد کرده است». این سخنگو از اظهار نظر بیشتر خودداری کرد.

روز سه‌شنبه، سی‌ان‌ان اولین شبکه‌ای بود که با استناد به «ارزیابی اولیه اطلاعاتی ایالات متحده» توسط آژانس اطلاعات دفاعی پنتاگون، گزارش داد که حملات نظامی ایالات متحده به سه تأسیسات هسته‌ای ایران «اجزای اصلی برنامه هسته‌ای این کشور را نابود نکرده و احتمالاً تنها آن را برای چند ماه‌ به عقب انداخته است». نیویورک تایمز، به همراه سایر رسانه‌های خبری از جمله آسوشیتدپرس و ای‌بی‌سی نیوز، اندکی پس از آن، گزارش سی‌ان‌ان را تأیید کردند.

تحلیلگران امنیتی صهیونیست نابودی برنامه هسته‌ای ایران را زیر سؤال بردند

تحلیلگران صهیونیست روز جمعه نتایج جنگ علیه ایران و میزان خسارات وارده به برنامه هسته‌ای ایران را زیر سؤال بردند. مقامات ارشد امنیتی این رژیم نیز اظهارات «دونالد ترامپ»، رییس‌جمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را در این خصوص مورد تردید قرار دادند.

در این راستا «رونن برگمن»، تحلیلگر اطلاعاتی روزنامه یدیعوت آحارانوت تاکید کرد «باید صادقانه گفت که کابینه اسراییل درخصوص آنچه در غزه اتفاق افتاد، یا در حال وقوع است و اتفاق خواهد افتاد و همچنین در مورد آنچه در ایران اتفاق افتاده، (درباره) خسارات وارده به آنجا و خطراتی که به نام ما قبل از شروع جنگ متحمل گردیده‌ایم، یا شرایطی که منجر به وجود خطراتی شده است، به ویژه در این زمان، حقیقت را به شهروندان اسراییل نمی‌گوید. از همه مهم‌تر، آیا تهدید وجودی که اسراییل برای آن جنگ را آغاز کرد، پایان یافته است؟ آیا همان‌طور که سخنگوی نتانیاهو می‌گوید «خنثی» شده است، یا «به طور قابل توجهی خنثی شده است»، یعنی نه کاملاً، همان‌طور که دیوید بارنیه، رییس موساد می‌گوید؟»

برگمن همچنین اظهار کرد: «رافائل مرون»، که تا همین اواخر به عنوان معاون رییس شورای امنیت داخلی خدمت می‌کرد و مسئول خنثی کردن برنامه هسته‌ای ایران بود، گفت: «تا جایی که من می‌دانم، هیچ اطلاعات تایید شده‌ای در مورد اینکه آیا وضعیت برنامه هسته‌ای اکنون در مقایسه با دوره قبل از جنگ به طور اساسی تغییر کرده است یا اینکه آیا تهدید هسته‌ای برای اسراییل رفع شده است، وجود ندارد.» سؤال این است که آیا جنگ در خنثی کردن وضعیت بسیار خطرناکی که در آن بودیم موفق بود یا خیر. به نظر من، ما اطلاعات کافی برای پاسخ مثبت به این سؤال نداریم.»

افکار عمومی آمریکا علیه حمله به ایران

نتایج نظرسنجی ان‌بی‌سی نیوز نشان می‌دهد، تصمیم «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور آمریکا برای حمله هوایی متجاوزانه به چند تأسیسات هسته‌ای ایران در 22 ژوئن، باعث دودستگی میان مردم آمریکا شده و شکاف‌هایی را در ائتلاف‌های هر دو حزب آشکار کرده است. در 13 ژوئن (23 خرداد ماه)، رژیم صهیونیستی در اقدامی متجاوزانه دست به حملاتی علیه اهداف غیرنظامی، نظامی و تأسیسات برنامه هسته‌ای ایران زد که به شهادت تعدادی از مقام‌ها، چهره‌های هسته‌ای و غیرنظامیان بی‌گناه انجامید.

در پی آن، رهبر انقلاب در پیامی به شهروندان، حملات به ایران را جنایت خواندند و گفتند که رژیم صهیونیستی با سرنوشتی تلخ و وحشتناک رو‌به‌رو خواهد شد. و در همین راستا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که جمهوری اسلامی در پاسخ به این حملات، عملیات «وعده صادق 3» را علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی آغاز کرده است. 

در دور جدید پاسخ موشکی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی، چندین موضع در سرزمین‌های اشغالی از جمله تل‌آویو و حیفا هدف قرار گرفت که تلفات سنگینی وارد کرد و تل‌آویو را وادار کرد تا دست به دامان آمریکا شود و ایالات متحده هم در اقدامی متجاوزانه دست به بمباران سه تاسیسات هسته‌ای ایران زد، اما در نهایت پس از 12 روز، ایران آتش‌بس مدنظر خود را به جنگ‌افروزان تحمیل کرد.

براساس نظرسنجی ان‌بی‌سی نیوز در میان بزرگسالان آمریکایی، 45 درصد با حملات هوایی مخالف و 38 درصد موافق بودند. 18 درصد دیگر از آمریکایی‌ها هم گفته‌اند نه موافق و نه مخالف این حملات هستند که نشان‌دهنده ناپایداری وضعیت است.

در حالی که این نظرسنجی از دوشنبه تا چهارشنبه انجام می‌شد، ایران پاسخ موشکی تلافی‌جویانه‌ای به پایگاه نظامی آمریکا در منطقه انجام داد. با وجود اقدام خصمانه آمریکا علیه حاکمیت ایران، در این میان، هنوز سؤالاتی درباره پیامدهای نهایی حملات آمریکا از جمله میزان واقعی آسیب به برنامه هسته‌ای ایران مطرح است.

حمایت از حملات هوایی متجاوزانه ایالات متحده، طبق پیش‌بینی‌ها، به شکلی حزبی تقسیم شده است.

در میان دموکرات‌ها، 77 درصد با حملات مخالفند و 61 درصد به‌شدت مخالفند. در نقطه مقابل، 78 درصد جمهوری‌خواهان از حملات حمایت می‌کنند و 60 درصد به‌شدت حامی آن هستند. افراد مستقل بسیار مرددتر هستند؛ 45 درصد مخالف، 21 درصد موافق و 34 درصد بیطرف‌اند؛ تقریباً دو برابر نسبت کل جمعیت.

مقدمه‌چینی برای حملات ایالات متحده علیه ایران، شکافی را در حزب جمهوری‌خواه نمایان کرد؛ بین کسانی با گرایشات انزواطلبانه در جناح «ماگا» و طرفداران سیاست خارجی سنتی و مداخله‌گر.

درگیری لفظی بین مفسر راست‌گرا «تاکر کارلسن» و سناتور «تد کروز» از تگزاس این شکاف را برجسته کرد؛ کارلسون استدلال کرد که حمله به ایران خیانت به شعار «اول آمریکا» رییس‌جمهور آمریکاست.

اما اگرچه در نظرسنجی شکاف در میان جمهوری‌خواهان وجود دارد، این شکاف برعکس مناظرات عمومی بین چهره‌های برجسته طرفدار ترامپ است. اگرچه همه جناح‌های جمهوری‌خواه از حملات حمایت می‌کنند، اما حامیان جنبش MAGA حمایت به‌مراتب بیشتری نسبت به جمهوری‌خواهان سنتی نشان داده‌اند.

84 درصد از جمهوری‌خواهان نزدیک به جنبش «ماگا» از حملات حمایت کردند و از آن میان، 70 درصد آنان حمایت شدید دارند. در مقابل، 72 درصد از جمهوری‌خواهان سنتی از حملات حمایت می‌کنند، که 49 درصدشان حمایت شدیددارند.

در حالی که مخالفان حملات بیشتر از موافقان هستند، اکثریت (60 درصد) از ادامه اقدام نظامی در صورت باقی ماندن برنامه هسته‌ای ایران حمایت می‌کنند.

برآوردهای اولیه اطلاعاتی نشان می‌دهند که حملات تنها برنامه هسته‌ای ایران را سه تا شش ماه عقب انداخته‌اند، هرچند برای ارزیابی نهایی زمان بیشتری لازم است. ترامپ و دولتش این برآوردها را رد کرده‌اند.

در مجموع، 26 درصد از آمریکایی‌ها معتقدند آمریکا باید همه گزینه‌های نظامی را مدنظر قرار دهد. 34 درصد دیگر نیز از ادامه عملیات نظامی، ولی فقط به صورت حملات هوایی حمایت می‌کنند. 41 درصد باقی‌مانده معتقدند که آمریکا نباید اقدام نظامی بیشتری در ایران انجام دهد.

در میان پیشروها (چپ‌گراها)، 75 درصد معتقدند که آمریکا نباید هیچ اقدام نظامی بیشتری در ایران انجام دهد.

در عین حال، حامیان جناح سنتی حزب دموکرات تقریباً به طور مساوی تقسیم شده‌اند؛ 54 درصد مخالف اقدام بیشتر و 45 درصد موافق اقدام محدود در صورت ادامه برنامه هسته‌ای ایران.

نزدیک به یک‌پنجم (19 درصد) از دموکرات‌های سنتی معتقدند که آمریکا باید همه گزینه‌ها را بررسی کند.

حمایت از ادامه اقدام نظامی در ایران با نگرانی شدید نسبت به گسترش درگیری به یک جنگ منطقه‌ای گسترده در غرب آسیا همراه است.

78 درصد از آمریکایی‌ها به‌طور کامل یا نسبی نگران تشدید درگیری هستند. این آمار شامل55 درصد جمهوری‌خواهان، 83 درصد مستقل‌ها و 95 درصد دموکرات‌هاست.

اکثریت آمریکایی‌ها (60 درصد) معتقدند ترامپ باید پیش از حملات متجاوزانه خود از کنگره مجوز می‌گرفت.

اگرچه پاسخ‌ها در این مورد کاملاً حزبی بودند، 19 درصد جمهوری‌خواهان نیز معتقدند ترامپ باید ابتدا مجوز کنگره را می‌گرفت. همچنین 92 درصد دموکرات‌ها و 71 درصد مستقل‌ها با نیاز به اخذ مجوز موافق بودند.

نظرسنجی شبکه ان‌بی‌سی نیوز با همکاری سروی‌مانکی به‌صورت آنلاین در تاریخ 23 تا 25 ژوئن، از میان 5448 بزرگسال آمریکایی انجام شد و حاشیه خطای این نظرسنجی مثبت و منفی 3.1 درصد اعلام شده است.

کیهان

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
عنوان:
نظر
  قبل از ارسال نظر آنرا ویرایش کرده و قواعد نگارش را در آن رعایت کنید.
لطفاً در مطالب خود اخلاق اسلامی و قوانین کشور را مد نظر داشته باشید.
نمایش نظرات کاربران در خبرها به معنای تایید آنها توسط سایت نیست.

  کد امنیتی:
 
نیکزاد: جلسات مجلس با وجود تهدیدات با حضور اکثریت نمایندگان برگزار شد
  نیکزاد: جلسات مجلس با وجود تهدیدات با حضور اکثریت نمایندگان برگزار شد
علی نیکزاد نایب رییس مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه، 8 تیرماه) مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس و نمایندگان در هفته‌های اخیر در جلسات حاضر شده و مصوبات خوبی را پشت سر گذاشتیم.
امدادگران مجروح در چه وضعیتی به سر می‌برند؟
  امدادگران مجروح در چه وضعیتی به سر می‌برند؟
رییس روابط عمومی جمعیت هلال احمر، آخرین وضعیت امدادگران مصدوم هلال احمر را تشریح کرد.
انفجار مهیب در پیشوا/ آمار مجروحان اعلام شد
  انفجار مهیب در پیشوا/ آمار مجروحان اعلام شد
​انفجار کپسول گاز و حریق منزل مسکونی در شهرستان پیشوا 3 نفر مجروح برجای گذاشت.
عدم تغییر بازه زمانی نقل‌وانتقالات با وجود تأخیر در آغاز مسابقات لیگ
  عدم تغییر بازه زمانی نقل‌وانتقالات با وجود تأخیر در آغاز مسابقات لیگ
با وجود تغییر زمان شروع مسابقات لیگ برتر فوتبال، بازه زمانی نقل‌وانتقالات باشگاه‌ها طبق تاریخ اعلام شده قبلی به انجام خواهد رسید.
دروازه‌بان نساجی به فجر سپاسی پیوست
  دروازه‌بان نساجی به فجر سپاسی پیوست
سنگربان پیشین استقلال با باشگاه فجر سپاسی شیراز قرارداد بست.
لاریجانی: شهید سلامی در عقاید خود پایدار بود
  لاریجانی: شهید سلامی در عقاید خود پایدار بود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی شهید سلامی گفت: اگر کسی بخواهد راه شهید سلامی را برود باید همان راه اخلاص و پایداری در مسیر انقلاب اسلامی را دنبال کند.
تصویری از حضور سردار قاآنی در مراسم تشییع شهید حاجی زاده / سردار فدوی و حسین طائب هم آمده بودند
  تصویری از حضور سردار قاآنی در مراسم تشییع شهید حاجی زاده / سردار فدوی و حسین طائب هم آمده بودند
فرمانده سپاه قدس، فرمانده کل سپاه پاسداران و رییس اسبق اطلاعات سپاه، در مراسم تشییع پیکر شهیدان باقری و حاجی‌زاده،حاضر شدند.
مراسم خاکسپاری سردار سلامی در حرم عبدالعظیم حسنی (ع)
  مراسم خاکسپاری سردار سلامی در حرم عبدالعظیم حسنی (ع)
مراسم خاکسپاری سردار سلامی و سردار شانه‌ای در حرم عبدالعظیم حسنی (ع) در حال برگزاری است.
4 واقعیت فروریزی قدرت رژیم‌صهیونی
  4 واقعیت فروریزی قدرت رژیم‌صهیونی
یکی از موضوعات مهم در نبردها، موضوع روحیه طرفین است. در حالی که اکنون در جمهوری اسلامی ایران روند جاری امور به خوبی جریان دارد و در واقع خداوند روحیه نترسی را بر کشور جاری کرده است،
تمدید با چهار ستاره استقلال قطعی شد
  تمدید با چهار ستاره استقلال قطعی شد
استقلال به زودی از تمدید قرارداد چهار مهره کلیدی خود رونمایی خواهد کرد.
همسایه شرقی ایران لرزید
  همسایه شرقی ایران لرزید
بنابر گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی 5.3 ریشتر صبح امروز (یکشنبه) مرکز پاکستان را لرزانده است.
تمرین‌های استقلال در انتظار ورود ساپینتو شروع شد
  تمرین‌های استقلال در انتظار ورود ساپینتو شروع شد
آغاز تمرین‌های پیش‌فصل استقلال منوط به حضور ریکاردو ساپینتو در ایران است و فعلاً زمان شروع رسمی تمرین‌ها مشخص نیست.
  پربیننده ترین اخبار       
  پیام مهم برانکو به پرسپولیس؛ تکلیف مربی فعلیتان را روشن کنید
  واکنش آمریکا به عکس‌العمل‌ها در ایران علیه گروسی
  جهانگیر: حمله صهیونیست‌ها به زندان اوین تاکنون 71 شهید داشته است
  ادعای شبکه غربی/ مذاکرات قریب‌الوقوع «ویتکاف» با مسئولان ایرانی
  خواب شیرین خرس قطبی میان گل‌های بنفش؛ تصویری که جهان را مبهوت کرد+ تصاویر
  هشدار آخر دادستان کل کشور: هرچه زودتر کشور را ترک کنید
  قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز 8 تیر 1404 + جدول
  آیا ایران نمیتواند در جام جهانی 2026 حضور پیدا کند؟
  «تاد» ناکام ماند؛ ناتوانی سامانه آمریکا در رهگیری موشک‌های ایران و یمن
  سرنوشت نامعلوم ستاره دربی
  تظاهرات گسترده شهرک‌نشینان در تل‌آویو
  آیا نوشیدن قهوه ناشتا برای معده مضر است؟
  آغاز مراسم وداع با سرداران رشید اسلام در بهشت زهرای تهران / مراسم تشییع و خاکسپاری سردار حاجی زاده در قطعه مدافعان حرم +تصاویر
  سقوط تلویزیون فارسی موساد در نگاه مردم
  رایزنی رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران و وزیر دفاع عربستان
  ایران قدرت سازی 67 ساله اسراییل را در هم شکست
  توپ پر یک پرسپولیسی در مسیر بازگشت به جمع قرمزها
  عراقچی: برای هر شهید، صد نفر آماده‌اند تا جای او را بگیرند
  ترامپ: نتانیاهو محاکمه شود، کمک‌های آمریکا به اسراییل تعلیق می‌شود
  ایران از آمریکا درخواست غرامت کند
© شبکه خبری رونگار 1404

All rights reserved