| به گزارش پارسینه ؛کلوچه خرمایی یک نوع شیرینی سنتی ایرانی است که از آرد، خرما، روغن و مواد مختلف دیگر تهیه می شود. این شیرینی دارای طعم شیرین و خوشمزه ای است و معمولاً به عنوان محصولی خوراکی در ایام جشن ها و مناسبت های مختلف مصرف می شود. انواع مختلفی از کلوچه خرمایی یا نان خرمایی در شهرهای مختلف ایران وجود دارد که همگی خوشمزه و هوس انگیز هستند. کلوچه خرمایی یکی از شیرینی های مخصوص و محلی مردم سیستان و کردستان، به خصوص کرمانشاه است. همانطور که از نامش مشخص است، یک کلوچه با مغز خرما است که در کنار چای صرف می شود. این کلوچه یک میان وعده خوشمزه است و حتی به خاطر خرمایی که دارد در وعده های افطار نیز صرف می شود.  کالری و ارزش غذایی کلوچه خرمایی 100 گرم کلوچه خرمایی 450 کالری دارد. یک عدد (50 گرم) کلوچه خرمایی 225 کالری دارد. ارزش غذایی کلوچه خرمایی: 59.3g کربوهیدرات 6.2g پروتیین 21g چربی 1.7g فیبر  فعالیت های لازم برای سوزاندن کالری کلوچه خرمایی برای سوزاندن کالری کلوچه خرمایی لازم است فعالیت های زیر را انجام دهید: 63 دقیقه دوچرخه 47 دقیقه دویدن 127 دقیقه پیاده روی 109 دقیقه نظافت  تأثیر کلوچه خرمایی در رژیم غذایی و تناسب اندام همانطور که می دانید کلوچه ها و شیرینی ها جایی در رژیم کاهش وزن ندارند و باید در حد کم مصرف شوند. مصرف مواد غذایی شیرین، پر قند و پر کربوهیدارت باعث نوسان سریع قند خون می شوند و از این طریق باعث می شوند سریع تر گرسنه شویم. به مرور زمان، بدن ما وابسته به مصرف قند و شکر و مواد خوراکی شیرین می شود و یک چرخه معیوب ایجاد می کند که باعث چاقی بیشتر می شود. خواص و مضرات کلوچه خرمایی کلوچه خرمایی نیز مانند همه کلوچه ها از آرد سفید، شکر و روغن فراوان تهیه شده است. کلوچه ها کالری زیادی دارند و در عین حال ارزش غذایی بسیار پایینی دارند. تنها نکته مثبت کلوچه خرمایی، خرما به کار رفته در آن است. خرما خواص زیادی دارد، اما باید در نظر داشته باشیم که مصرف بیش از حد هر ماده غذایی، هرچقدر که مفید هم باشد، در انتها می تواند باعث چاقی یا مضراتی شود. خرما نیز از این قاعده مستثنی نیست.  طرز تهیه کلوچه خرمایی خانگی مواد لازم برای تهیه کلوچه خرمایی: آرد سفید شیر ولرم شکر پودر خمیر مایه تخم مرغ روغن مایع پودر هل خرما مغز گردو - کره - دارچین طرز تهیه کلوچه خرمایی: ابتدا یک قاشق غذاخوری شکر، خمیر مایه و آب ولرم را با هم مخلوط می کنیم وآن را 10 دقیقه کنار می گذاریم تا عمل بیاید. در این فاصله شیر ولرم، کره ذوب شده، روغن مایع، تخم مرغ و شکر را مخلوط می کنیم. بعد از عمل آمدن خمیر مایه آن را به مواد اضافه می کنیم. در ادامه بیش از نیمی از آرد را به مواد اضافه کرده تا زمانی که کاملا مخلوط شوند هم می زنیم. مابقی آرد را کم کم اضافه می کنیم تا جایی که خمیر به دست نچسبد. خمیر را حدود 10 دقیقه ورز داده، سپس روی آن را پوشانده و 1.30 ساعت در جای گرم قرار می دهیم تا حجم آن دو برابر شود. در این حین خرماها را پوست می گیریم. سپس نصف لیوان آب جوش روی خرماها می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا نرم شوند. وقتی کمی غلیظ شد از روی حرارت برداشته، ادویه ها و گردو را اضافه می کنیم.زمانی که خمیر ور آمد، آن را به قسمت های کوچک تقسیم کرده، هر قطعه را باز می کنیم و وسط آن از مواد خرمایی قرار می دهیم. در آخر روی کلوچه را با خمیر می پوشانیم. کلوچه ها را روی سینی می چینیم. روی آن ها را می پوشانیم و 20 دقیقه دیگر استراحت می دهیم. مواد رومال را روی کلوچه ها می مالیم و روی آن را کنجد می پاشیم. کلوچه ها را داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد، به مدت20 تا 25 دقیقه قرار می دهیم تا آماده شود. پس از سرد شدن کلوچه ها با چای نوش جان کنید. |