| به گزارش پارسینه ، خُرمالو درختی از گیاهان گلدار دولپه ای است که در راسته خلنگ سانان و تیره خرمالوییان قرار می گیرد. خرمالو رسته ای است که تقریباً دارای 500-450 گونه برگریز و درختان همیشه سبز می باشد. بیشتر این گونه ها بومی مناطق گرمسیر هستند و تنها تعداد کمی از آنها در آب و هوای معتدل گسترش دارند. میوهٔ این گیاه که خوراکی است نیز خرمالو نامیده می شود. نام خرمالو ترکیبی است از دو واژهٔ خرما و آلو. ارزش غذایی خرمالو هر 100 گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است: انرژی 60 تا 70 کیلوکالری آب 75.5 گرم فیبر 5.9 گرم قند 23 گرم ویتامین ث 7.6 میلی گرم پتاسیم 210 میلی گرم منیزیم 11 میلی گرم آهن 0.15 میلی گرم طبع خرمالو طبع خرمالو گرم و تر است. خواص خرمالو 1- خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین های B3 ،B2، B1 و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز دارد. 2- خرمالو سرشار از ویتامین های A ، B و C می باشد.  3- خرمالو میوه ای با کالری بالا است (100 گرم خرمالو 70 کالری فراهم می کند) اما در چربی بسیار پایین است. 4- خرمالو آرام کننده سکسکه است و به طور چشمگیری بندآورنده خون ریزی است. 5- این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم می باشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله می کند به علاوه پکتین موجود در خرمالو نقش بسزایی در کاهش کلسترول خون دارد. 6- مصرف این میوه پاییزی برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج می برند بسیار مفید است زیرا خرمالو حاوی میزان قابل توجهی آب بوده و بنابراین ادرارآور است. 7- مصرف خرمالو اسهال را برطرف می کند. 8- خوردن خرمالو باعث نرمی سینه می شود. 9- خرمالو دشمن کم خونی است. 10- اشتهاآور خوبی است و اگر بین وعده های غذایی خورده شود، موجب افزایش اشتها می شود. 11- می توان برای درمان اسهال خونی، حدود 300 تا 500 گرم میوه رسیده خرمالو را صبح ناشتا میل نمود. بهترین زمان مصرف خرمالو خرمالو یک میوه اسیدی است و مصرف آن باعث افزایش ترشح اسید معده می شود، بهتر است با معده پر آن را بخورید تا اینطوری غذایتان بهتر هضم شود. اگر اهل مصرف میوه های یخ زده هم هستید باید بدانید می شود این میوه را نیز فریز و بعدها مصرف کرد. مضرات خرمالو با وجودی که خرمالو خواص بسیار زیادی دارد، اما خوردن بیشتر از 1 تا 2 عدد خرمالو در روز توصیه نمی شود. خوردن خرمالوی نارس و گس برای افرادی که به یبوست مبتلا هستند، مضر است؛ چون تانن موجود در این میوه، یبوست را تشدید می کند. به افرادی که از اختلالات روده رنج می برند یا هرگونه عمل جراحی روده انجام داده یا به بیماری سل مبتلا هستند، توصیه می شود که اصلا خرمالو نخورند یا در مصرف آن خیلی محتاط باشند. افراط در مصرف خرمالو باعث افزایش وزن و همچنین انسداد روده می شود. مصرف میوه خرمالو به صورت نارس مناسب نیست و بهتر است خرمالوی رسیده و شیرین را برای خوردن انتخاب کنید. نکته: با توجه به آنچه درباره خواص خرمالو و مضرات آن گفته شد، هر فرد می تواند با توجه به شرایط جسمانی خود به اندازه مناسب از این میوه خوشمزه و مفید استفاده کند مگر این که به خرمالو و مشتقات آن آلرژی داشته باشد. منبع: دلگرم |