| به گزارش پارسینه به نقل از همشهری آنلاین، در این دستور قرار نیست کار سختی کنیم؛ فقط چند نکته ی ساده رعایت می شود تا مربا قرمز بماند، شفاف شود، قوام بگیرد و داخل یخچال هم شکرک نزند.  مواد اولیه برای تهیه مربای انار  طرز تهیه قدم به قدم (خیلی ساده و کم دردسر) 1. آب انار را بگیر اگر دستگاه آب انارگیر داری که عالی؛ اگر نه، دانه ها را داخل یک صافی فلزی بریز و با قاشق له کن تا آبش خارج شود. نکته: هرگز دانه ها را کامل له نکن؛ خرد شدن هسته باعث تلخی می شود. 2. آب انار را بجوشان تا کمی غلیظ شود قابلمه را روی شعله متوسط بگذار و حدود 15 دقیقه بجوشان تا کمی غلیظ شود. این کار باعث می شود رنگ مربا ثابت بماند و بعداً آب نیندازد. 3. شکر را به آرامی اضافه کن وقتی آب انار در حال قل زدن ریز بود، شکر را اضافه کن و آرام هم بزن. شعله باید متوسط رو به کم باشد. حرارت زیاد = تیرگی و قهوه ای شدن رنگ. 4. دانه های انار را اضافه کن بعد از اینکه شکر کاملاً حل شد، دانه های انار را بریز داخل قابلمه. از اینجا به بعد جوش آرام لازم داریم، نه قل قل تند. 5. کف ها را کامل بگیر کف روی مربا هم طعم را خراب می کند هم رنگ را. هر زمان کف دیدی، با کف گیر بردار. این یک قانون طلایی است. 6. آبلیمو را اضافه کن و 5 دقیقه دیگر بجوشان در 10 دقیقه پایانی آبلیمو را اضافه کن. این کار سه اثر دارد: • شکرک نمی زند • رنگ قرمز تثبیت می شود • مربا کپک نمی زند 7. قوام را چک کن یک قطره از مربا را روی نعلبکی سرد بریز. اگر آرام حرکت کرد و رد چسبناک داشت، آماده است. اگر خیلی رقیق بود 5 7 دقیقه دیگر بگذار بجوشد. اگر غلیظ بود، کمی آب جوش اضافه کن و هم بزن. 8.اگر بخوای مربا رنگش کاملاً قرمز و شفاف بماند، وانیل را در آخرین لحظه ها، بعد از خاموش کردن شعله اضافه کن. حالا چرا آخر کار؟ • وانیل اگر روی حرارت بجوشد، عطرش می پرد • می تواند رنگ مربا را تیره تر کند • ممکن است طعم مربا را پخته و غیرطبیعی کند پس بهترین زمان چیست؟ وقتی مربا قوامش کامل شد، شعله را خاموش کن، قابلمه را از روی حرارت بردار، 30 ثانیه صبر کن و سپس چند قطره وانیل اضافه کن. این طوری: • عطرش ملایم و دلنشین می ماند • رنگ مربا اصلاً عوض نمی شود • طعم، طبیعی و تمیز باقی می ماند 9. بگذار مربا کامل خنک شود و سپس داخل شیشه بریز. اگر مربا داغ باشد و در شیشه دربسته بریزی، بخار باعث کپک زدگی می شود.  نکات طلایی برای مربای انار خوشرنگ و بدون شکرک 1. حرارت کم و یکنواخت مهم ترین نکته است. مربای انار حساس است. شعله زیاد، رنگ را تیره می کند. 2. اضافه کردن شکر روی حرارت ملایم. اگر شکر در جوشِ تند اضافه شود، مربا دو رنگ می شود و گاهی رگه های قهوه ای می گیرد. 3. آبلیمو را هیچ وقت حذف نکن. اگر حذف شود: • شکرک می زند • مربا بعد از چند روز سفت می شود • رنگ کم کم قهوه ای می شود 4. دانه های سفید داخل انار را کامل جدا کن. این بخش طعم مربا را تلخ می کند. 5. برای مربای شفاف، کف گیری را جدی بگیر. این مرحله ساده است ولی نتیجه را چند درجه بهتر می کند. چطور مربای انار را نگه داریم تا کپک نزند؟ • شیشه ها کاملاً خشک و گرم باشند. • مربا را بعد از سرد شدن و بدون رطوبت داخل ظرف بریز. • در یخچال، 3 تا 4 ماه ماندگاری عالی دارد. • اگر می خواهی طولانی تر نگه داری، شکر را یک چهارم لیوان بیشتر کن؛ شکر نگهدارنده طبیعی است. نسخه های جایگزین 1. مربای انار بدون دانه (کاملاً صاف و مخملی) اگر بافت مربای نرم تر و یک دست می خواهی بدون دانه هایی که زیر دندان بیاید این نسخه بهترینه. • همان مراحل نسخه اصلی را انجام بده، با این تفاوت که دانه انار را حذف کن. • آب انار را حدود 20 دقیقه بجوشان تا کمی قوام بگیرد. • شکر را اضافه کن و اجازه بده حل شود. • تمام مدت کف گیری را جدی بگیر، چون مربای بدون دانه معمولاً کف بیشتری دارد. • وقتی شربت کمی غلیظ شد، یک قاشق آبلیمو بزن و 5 دقیقه دیگر بجوشان. • قوامش باید مشابه عسل رقیق باشد؛ وقتی سرد شود خودش کمی سفت تر می شود. مربایی یک دست، درخشان و قرمز که برای لایه زدن روی پنکیک، تست کره ای یا ته دیگ شیرین فوق العاده ست. 2. مربای انار کم شکر (مناسب رژیمی ها و کسانی که طعم ترش مَلس دوست دارند) مربای انار با شکر کم تر هم خوش طعم می شود؛ فقط دو نکته مهم دارد: درست قوام بیاور و آبلیمو را حذف نکن. • مقدار شکر را از 2.5 3 لیوان به 1.5 لیوان کاهش بده. • حتماً شعله را بسیار ملایم نگه دار، چون کم شکر بودن باعث می شود سریع سفت شود یا کف بیشتری بسازد. • زمان جوشیدن را کمی کوتاه تر کن؛ حدود 15 20 دقیقه بعد از اضافه کردن شکر کافی است. • آبلیمو را دقیقاً در 5 دقیقه پایانی اضافه کن تا هم رنگ قرمز تثبیت شود و هم شکرک نگیرد. • اگر خیلی غلیظ شد، یک قاشق آب جوش اضافه کن و آرام هم بزن. یک مربای سالم تر، ترش تر و سبک تر که برای کسایی که طعم خیلی شیرین دوست ندارند، انتخاب عالی است.  |