محمدرضا وفا، در برنامه فراسو رادیو سلامت با بیان اینکه شایع ترین کمبود اسید چرب در دنیا، کمبود امگا 3 است، افزود: امگا 3 و امگا 6 هر دو از اسیدهای چرب ضروری هستند که بدن انسان قادر به ساخت آن ها نیست و باید از طریق تغذیه تأمین شوند. وی ادامه داد: اما متأسفانه در حال حاضر، مصرف امگا 6 در رژیم غذایی مردم بسیار بیشتر از حد نیاز است و این مصرف بیش ازحد، خود می تواند آغازگر بیماری های التهابی باشد. وفا با تاکید بر اینکه عدم تعادل میان امگا 3 و امگا 6، بدن را به سمت التهاب سوق می دهد، بیان کرد: این موضوع به هیچ وجه عجیب نیست، چرا که الگوی غذایی مردم جهان در چند دهه اخیر تغییر کرده و بیشتر به سمت مصرف امگا 6 رفته اند. در حالی که امگا 3، که نقش ضدالتهابی دارد، به شدت در رژیم غذایی ما کم شده است. وی با اشاره به منابع غذایی امگا 3 گفت: ما منابع امگا 3 را نمی شناسیم و نمی خوریم. ماهی های چرب، بذر کتان، روغن فلفل، و برخی مکمل ها از جمله منابع مهم امگا 3 هستند که در رژیم غذایی روزانه کمتر دیده می شوند. این کمبود بسیار جدی است و باید برای آن چاره ای اندیشید. وفا با بیان اینکه مصرف حداقل یک عدد مکمل امگا 3 در روز برای همه افراد توصیه می شود، گفت: اما اگر فردی دچار بیماری های خودایمنی، آلرژی یا مشکلات مفصلی باشد، مصرف بیش از یک عدد نیز مفید خواهد بود. وی ادامه داد: البته مصرف بیش از دو یا سه عدد ممکن است باعث بوی ناخوشایند ماهی در معده شود که برای برخی افراد آزاردهنده است. این متخصص تغذیه در پایان اظهار کرد: برخی افراد به اشتباه مکمل های امگا 6 مصرف می کنند، در حالی که بدن ما در زمینه امگا 6 هیچ کمبودی ندارد. مشکل اصلی، کمبود امگا 3 است. بنابراین باید آگاهانه به سمت مصرف منابع امگا 3 رفت و از مصرف بی رویه امگا 6 پرهیز کرد. منبع: وبدا |