به نقل از همشهری آنلاین، عبدالرضا چراغعلی روز پنجشنبه مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران اظهار کرد: در حال حاضر در برخی نانوایی ها سطح این استان به دلیل اضافه کردن دانه های افزودنی همچون خشخاش، کنجد، سیاه دانه یا انواع سبزیجات خشک به اجبار نان با قیمت بالاتر به مشتری عرضه می شود. این موضوع اقدامی است که علاوه بر تحمیل هزینه به سبد خانوارها، سلامت مردم را نیز به خطر می اندازد. وی تاکید کرد: نانوایان تهران نباید با به کارگیری برخی عادات رایج غلط مردم را همواره مجبور به خرید نان با دانه های افزودنی کنند زیرا این مساله هزینه های سبد خانوار در پایتخت را افزایش می دهد، همچنین طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی ایران، کیفیت اغلب افزودنی هایی مانند سیاه دانه، خشخاش و کنجد در اغلب نانوایی ها نامطلوب، فاسد و در عمل بدون خاصیت است. ارسال 503 اخطاریه به نانوایی های متخلف مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران افزود: طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون 503 اخطاریه به نانوایی های متخلف در راستای استفاده از افزودنی های فاسد خشخاش، کنجد و سیاه دانه در استان تهران داده شده و از 245 مورد از افزودنی نانوایی های تهران نیز نمونه برداری صورت گرفته است. وی در ادامه گفت: همچنین طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی ایران، تاکنون 4298 کیلوگرم کنجد فاسد نیز کشف و معدوم شده که این موضوع تنها نمونه ای از تخلفات گسترده نانوایی ها در تهران به شمار می رود. چراغعلی تاکید کرد: از آنجا که این دانه های افزودنی در شرایط نامساعدی همچون رطوبت یا دمای نامناسب نگهداری می شوند، در اغلب موارد دچار کپک زدگی و تولید سموم خطرناک می کنند که در چنین شرایط نامناسب نگهداری حتی سلامت انسان را تهدید می کنند. عرضه نان خشخاشی در تهران ممنوع می شود؟ وی اظهار کرد: طبق بررسی های به عمل آمده، وجود خشخاش و یا کنجد روی نان در عمل هیچ خاصیتی برای مصرف کنندگان نان ندارد چراکه این دانه های افزودنی پس از حرارت بالا خاصیت خود را از دست می دهند و استفاده از آنها علاوه بر اینکه بدون مزیت بوده، حتی مضر هم است. مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران تاکید کرد: پیگیری برای ممنوعیت عرضه نان خشخاشی در نانوایی های تهران به صورت مستمر ادامه می یابد. البته در این وضعیت باید شهروندان در زمان خرید نان به کیفیت و سلامت افزودنی های روی نان نیز توجه داشته باشند. |