غذاهای محلی هر کشور، بخش مهمی از میراث فرهنگی آن مردم به شمار می آید. با گذشت زمان و تغییر سبک زندگی، بسیاری از این غذاهای اصیل فراموش شده اند یا دستور پخت آن ها تغییر کرده است. شوربای ماست، یکی از این غذاهای ارزشمند است که با خواص فراوان و طرز تهیه ای آسان، همچنان می تواند جای خود را در آشپزخانه های امروزی حفظ کند. این غذا که شباهت زیادی به کل جوش دارد، طعمی فوق العاده و متفاوت دارد. مواد لازم برای تهیه شوربای ماست پیاز: 1 عدد سیر: 2 حبه ماست چکیده: 500 گرم گردوی خرد شده: 1 پیاله آرد: 1 قاشق غذاخوری سرپر دوغ یا آب: 2 لیوان نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع خشک: به میزان لازم روغن: به میزان لازم طرز تهیه شوربای ماست آماده سازی ماست: ابتدا ماست چکیده را در یک کاسه بریزید و دوغ یا آب سرد را به آن اضافه کنید. ترکیب را به خوبی هم بزنید تا ماست کاملاً رقیق شود. تفت دادن پیاز و سیر: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده یا رنده کنید و با مقداری روغن در یک قابلمه مناسب بریزید. پس از اینکه پیاز کمی نرم شد، سیر رنده شده را به همراه نمک، زردچوبه، فلفل و نعناع خشک اضافه کرده و حدود 30 ثانیه تفت دهید. اضافه کردن گردو و آرد: گردوی خرد شده را به مواد اضافه کنید، سپس آرد را ریخته و یک دقیقه تفت دهید. پخت نهایی: ترکیب ماست و دوغ را داخل قابلمه بریزید و به صورت مداوم هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کرده و 20 دقیقه زمان دهید تا شوربا به غلظت دلخواه برسد. شوربای ماست خوشمزه شما آماده سرو است. می توانید آن را در ظرف مناسب ریخته و همراه با نان خشک میل کنید. نوش جان! |