به نقل از ایسنا، مردم در سراسر جهان سیب را به دلیل طعم و تنوع بی نظیرش دوست دارند و سالانه نزدیک به 100 میلیون تن از این میوه تولید می شود. این میوه محبوب، منبعی غنی از مواد شیمیایی گیاهی مانند فلاوانول ها است که نقش مهمی در حفظ وزن سالم و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی دارند. یکی از مهم ترین ترکیبات موجود در سیب، فیبری به نام پکتین است. این فیبر قدرتمند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) در خون کمک کرده و با کاهش جذب قند و چربی از غذا، باعث تثبیت سطح قند خون می شود. این ویژگی، خواص سیب را برای افراد مبتلا به دیابت یا در معرض خطر آن، دوچندان می کند. تحقیقات علمی نیز این فواید را تایید می کنند. یک بررسی در سال 2017 نشان داد که مصرف منظم سیب با کاهش 18 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه است. مطالعه دیگری در سال 2022 نیز اثبات کرد که مصرف سیب و فرآورده های آن می تواند به طور موثری سطح کلسترول را در بدن کاهش دهد. قدرت سیب در پیشگیری از بیماری ها به همین جا ختم نمی شود. به لطف ترکیبات زیست فعال و فیتوشیمیایی ها، یک رژیم غذایی سالم که شامل سیب باشد، می تواند خطر ابتلا به سرطان را تا 40 درصد کاهش دهد. برخی مطالعات به طور خاص، مصرف سیب را با کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان مرتبط دانسته اند و این موضوع اهمیت سلامتی با تغذیه را نشان می دهد. جانت کولسون، استاد تغذیه در دانشگاه ایالتی میدل تنسی، می گوید: سیب شاید ویتامین C یا آهن زیادی نداشته باشد، اما ترکیبات فوق العاده دیگری دارد که به ارتقای سلامتی بدن کمک می کنند. این ترکیبات شامل پلی فنول ها، آنتی اکسیدان های قوی، هستند که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات نیز یافت می شوند. پلی فنول ها با کنترل رادیکال های آزاد (مولکول های آسیب رسان به سلول ها) در بدن، از التهاب طولانی مدت جلوگیری می کنند. این فرآیند، خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و سرطان را به شکل چشمگیری کاهش می دهد و بار دیگر ثابت می کند که ضرب المثل خوردن یک سیب در روز، شما را از دکتر بی نیاز می کند یک حقیقت علمی است. |