متخصصان دانشگاه تافتس بوستون روز گذشته (دوشنبه) در مطالعه ای مدعی شدند که نوشیدن یک تا دو فنجان قهوه کافیین دار در روز با کاهش خطر مرگ بر اثر هر علتی، به ویژه مرگ ناشی از بیماری های قلبی ـ عروقی مرتبط است. آنها دریافتند که قهوه سیاه و قهوه با مقادیر کم شکر و مقادیر کم چربی اشباع شده، با کاهش 14 درصدی خطر مرگ مرتبط است. اما این ارتباط برای قهوه ای که مقادیر زیادی شکر و چربی اشباع شده داشت، مشاهده نشد. فانگ فانگ ژانگ ، دارنده کرسی استادی خانواده نیلی در دانشکده فریدمن در اظهاراتی گفت: قهوه یکی از نوشیدنی های پرمصرف جهان است و با توجه به اینکه تقریبا نیمی از بزرگسالان آمریکایی گزارش می دهند که دست کم یک فنجان در روز می نوشند، مهم است بدانیم این موضوع چه معنایی برای سلامت دارد. فواید قهوه برای سلامتی ممکن است به ترکیبات زیست فعال آن نسبت داده شود، اما نتایج ما نشان می دهد که افزودن شکر و چربی اشباع [شده] ممکن است فواید آن در کاهش مرگ ومیر را کاهش دهد. ژانگ نویسنده ارشد مطالعه ای بود که با حمایت موسسه ملی سلامت ایالات متحده آمریکا (NIH) انجام و روز گذشته در مجله تغذیه (Nutrition) منتشر شد. نویسندگان در این تحقیق مبتنی بر مشاهده ، داده های 9 دوره متوالی نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه را تحلیل کردند که 46 هزار بزرگسال بالای 20 سال را شامل می شد که ارزیابی معتبری از غذای مصرفی شان در 24 ساعت روز نخست بررسی را تکمیل کرده بودند. این داده ها از سال 1999 تا 2018 جمع آوری شده بود. در نهایت، آنها دریافتند نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه با کاهش 16 درصدی خطر مرگ مرتبط است. این خطر با نوشیدن دو تا سه فنجان کمی افزایش یافت، اما افزایش بیشتر تعداد فنجان ها اثر فزاینده ای نداشت و ارتباط بین قهوه و کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی ـ عروقی، زمانی که مصرف قهوه بیش از سه فنجان در روز بود، ضعیف تر شد. به گزارش ایندیپندنت، این پژوهش براساس تحقیقات قبلی دانشگاه تولین بنا شده است و نتایج آن را تایید می کند. مطالعه ای 10 ساله روی 40 هزار بزرگسال آمریکایی نشان داد افرادی که به ویژه قهوه صبحگاهی می نوشیدند 31 درصد کمتر احتمال داشت بر اثر بیماری قلبی ـ عروقی فوت کنند و در قیاس با کسانی که قهوه نمی نوشیدند، 16 درصد کمتر احتمال داشت که به دلایل مختلف دچار مرگ زودهنگام شوند. دکتر بینگجی ژو ، نویسنده اول این مقاله گفت: مطالعات کمی این موضوع را بررسی کرده اند که افزودنی های قهوه چگونه می توانند بر ارتباط بین مصرف قهوه و خطر مرگ تاثیر بگذارند و بررسی ما از نخستین مطالعاتی است که میزان افزودن شیرین کننده و چربی اشباع شده را کمّی سازی می کند. نتایج ما با دستورالعمل های غذایی آمریکایی ها هماهنگ است که محدودیت مصرف شکر و چربی اشباع شده افزوده را توصیه می کند. |