| به نقل از خبرآنلاین، امین ملکدار، رییس اتحادیه گوسفندداران فیروزکوه، از نقش دلالان در گرانی شدید گوشت قرمز انتقاد کرد و گفت: دلال ها گوشت را از دامدار کیلویی 380 هزار تومان می خرند و در بازار بالای شهر تهران تا 1.6 میلیون تومان می فروشند؛ این سود نامتعارف به بهانه بسته بندی و هزینه های جعلی است و اگر مدیریت نهاده ها و قیمت ها را به اتحادیه بسپارند، گوشت باکیفیت بره فقط 850 هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد. فارس در خبری نوشت:ملکدار با اشاره به آمار بازار آبان 1404، توضیح داد: قیمت خرید دامدار از گوسفند زنده حدود 380 هزار تومان است، در حالی که نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار برای راسته با استخوان 797 هزار تومان و در خرده فروشی های شمال تهران به 1.6 میلیون تومان می رسد؛ این جهش بیش از 320 درصدی عمدتاً به دلالان برمی گردد که زنجیره تأمین را انحصاری کرده اند. وی افزود: دامداران با افزایش هزینه نهاده ها مانند یونجه (از 16 هزار به 30 هزار تومان در دو ماه) و جو (بالای 15 هزار تومان) زیان می برند، اما دلالان با انبارداری و حمل ونقل جعلی، حاشیه سود 1.2 میلیون تومانی می برند؛ اتحادیه با مدیریت 10 میلیون رأس دام سبک، می تواند واردات مستقیم ذرت و سویا (70 درصد خوراک) را کنترل کند و قیمت را تثبیت نماید. رییس اتحادیه بر لزوم واگذاری مدیریت به تشکل ها تأکید کرد و گفت: بهانه هایی مانند بسته بندی، هزینه ها را باد می کند و قدرت خرید خانوارها را 30 درصد کاهش داده؛ نرخ واقعی گوشت بره باکیفیت نباید بیش از 850 هزار تومان باشد و بیشتر از این نامتعارف است. وی هشدار داد: در غیر این صورت، تولیدکنندگان کوچک ورشکست می شوند و قیمت ها تا 2 میلیون تومان هم پیش می رود؛ نظارت قوه قضاییه بر انبارهای دلالان و حذف واسطه ها ضروری است. بر اساس گزارش های میدانی، در حالی که دامدار با زیان 20 درصدی روبرو است، مصرف کننده نهایی 4 برابر هزینه می پردازد و این چرخه تورم پروتیین را تشدید کرده؛ ستاد تنظیم بازار وعده بازنگری داده، اما فعلاً گرانی ادامه دارد. |