| به نقل از timesofindia، طبیعت بهترین درمانگر و غذا بهترین دارو است. هنگام مبارزه با بیماری های مزمن مانند سرطان، بهتر است به محصولات طبیعی روی بیاوریم تا اینکه مصرف داروها را افزایش دهیم. چرا؟ زیرا خوردن یک ماده غذایی می تواند فواید متعددی داشته باشد، در حالی که یک دارو ممکن است عوارض جانبی زیادی ایجاد کند. افزایش سرطان روده بزرگ در آمریکا طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، حدود 107٬320 مورد جدید سرطان روده بزرگ در ایالات متحده در سال 2025 برآورد شده است. خطر این سرطان در چند سال اخیر بیشتر در افراد زیر 50 سال افزایش یافته است. بنابراین، پیشگیری و مبارزه با سرطان برای سلامت حیاتی است و چه راهی بهتر از روش های طبیعی؟ دکتر جوزف صلحاب، متخصص گوارش با 1.6 میلیون دنبال کننده در اینستاگرام، اخیراً ویدیویی منتشر کرده و 6 میان وعده علمی برای مبارزه با سرطان روده بزرگ معرفی کرده است. هندوانه و آب لیمو خوردن هندوانه با کمی آب لیمو ممکن است طعمی عجیب به نظر برسد، اما برای سرطان روده بزرگ عالی است. این میان وعده سرشار از لیکوپن و ویتامین C است که هر دو به کاهش خطر این بیماری مزمن شناخته شده اند. مطالعه ای در سال 2025 در Oncology Letters نشان داد لیکوپن یک ماده ضدسرطان است. همچنین مطالعه ای در سال 2022 در Clinical Nutrition نشان داد ویتامین C در محافظت بدن در برابر سرطان روده کوچک و سرطان کولورکتال مؤثر است. زغال اخته و دانه های چیا دانه های چیا برای سلامتی معجزه آسا هستند و ترکیب آن ها با زغال اخته در یک پودینگ می تواند خوردن غذای سالم را لذت بخش کند. این میان وعده حاوی آنتوسیانین ها و فیبر محلول است که باکتری های محافظ بدن را تغذیه می کنند. مطالعه ای در سال 2019 در Advances in Nutrition نشان داد آنتوسیانین های موجود در زغال اخته رشد باکتری های مفید تولیدکننده موکوس را حمایت می کنند که می تواند از پوشش دستگاه گوارش محافظت کند. همچنین ترکیبات فنولی موجود در دانه های چیا در مطالعه ای در سال 2023 در Nutrients نشان دادند که شاخص های التهاب و جمعیت باکتری های روده را بهبود می بخشند. آووکادو و سالسا به نظر می رسد وقت آن رسیده است که تست آووکادوی خود را با افزودن کمی سالسا خوشمزه تر کنید. این میان وعده نه تنها ذائقه شما را شاد می کند، بلکه فیبر و پری بیوتیک های موجود در آن سلول های ایمنی روده بزرگ را تقویت می کنند. مطالعه ای در سال 2025 در Cyprus Journal of Medical Sciences نشان داد عصاره غنی از استاژنین آووکادو در کاهش سلول های سرطان روده و کولورکتال مؤثر است. همچنین مطالعه ای در سال 2023 در Frontiers in Oncology نشان داد مصرف بیشتر سالسای گوجه فرنگی در میان آمریکایی ها با کاهش خطر سرطان کولورکتال مرتبط است. کیوی و ماست مصرف کیوی با فواید سلامتی زیادی همراه است که یکی از آن ها اثرات ضدسرطانی است. طبق مطالعه ای در سال 2019 در Nutrition and Cancer، کیوی آسیب اکسیداتیو و اثرات سمی بر سلول های سرطانی را کاهش می دهد و در نتیجه خطر سرطان کولورکتال را کم می کند. سیب و دارچین سیب و دارچین سرشار از فیبر پکتین و پلی فنول ها هستند و اثرات ضدالتهابی عالی بر روده بزرگ دارند. مطالعه ای در سال 2009 در Reviews on Environmental Health نشان داد مصرف سیب با کاهش خطر سرطان کولورکتال ارتباط معکوس دارد. همچنین عصاره دارچین در مطالعه ای در سال 2023 در International Journal of Molecular Sciences باعث مرگ سلول های سرطانی روده بزرگ شد. گردو و ماست به همراه توت ها و جو دوسر، گردو می تواند افزودنی سالمی به کاسه ماست صبحگاهی شما باشد. این میان وعده سرشار از امگا-3 و پروبیوتیک هاست و می تواند در برابر سرطان روده بزرگ محافظت ایجاد کند. مطالعه ای در سال 2025 در ecancer نشان داد گردو حاوی الاژیتانین هاست، پلی فنول های گیاهی با خواص ضدسرطانی. علاوه بر این، طبق گزارش مدرسه بهداشت عمومی هاروارد، خوردن ماست دو بار یا بیشتر در هفته می تواند خطر سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. غذاهایی برای سرطان کولورکتال با افزایش موارد سرطان روده و کولورکتال در میان جوانان آمریکایی، تحقیقات گسترده ای در مورد اثرات غذاهای طبیعی بر دستگاه گوارش برای پیشگیری از این بیماری های مزمن انجام شده است. این میان وعده های ساده و علمی شایسته جایگاهی در رژیم غذایی شما هستند اگر می خواهید سلامت روده بزرگ خود را برای مدت طولانی تضمین کنید. توجه داشته باشید اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً برای اهداف آموزشی است و به عنوان توصیه پزشکی در نظر گرفته نشده است. همیشه پیش از شروع هر دارو یا درمان جدید و قبل از تغییر رژیم غذایی یا مکمل ها با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید. |