| به گزارش پارسینه ، نان یوخه یا شیرینی کاک یکی از شیرینی های سنتی ایرانی است. کاک سوغاتی کرمانشاه بوده و محبوبیت ویژه ای در مناطق غربی دارد. علاوه بر کرمانشاه در شهرهای دیگری مانند شیراز نیز نان یوخه تهیه می شود. این شیرینی خوش عطر و خوشمزه از آرد گندم، روغن، پودر قند، هل و گاهی مغزهای مقوی مانند بادام و پسته تهیه می شود. در واقع شیرین کاک شامل لایه های نازک نان است که لابه لای آن پودر قند، هل و مغزیجات قرار دارد. نان یوخه معمولاً در مناسبت هایی مانند عید نوروز، مجالس و مهمانی ها سرو می شود و به دلیل ماندگاری بالا، گزینه ای مناسب برای پذیرایی عید، سفر یا هدیه دادن است. این شیرینی در کنار چای یا قهوه، یکی از دلچسب ترین میان وعده هاست. اگرچه این شیرینی بسیار خوشمزه است، اما دانستن کالری شیرینی کاک برای مدیریت وزن بسیار مهم است.  کالری و ارزش غذایی کاک کالری نان یوخه یا کالری شیرینی کاک بسته به مقدار مواد اولیه می تواند کمی متغیر باشد، اما به طور کلی مقدار کالری نان یوخه به شرح زیر است: 100 گرم نان یوخه یا شیرینی کاک 411 کالری دارد. یک عدد نان یوخه (62 گرم) 255 کالری است. بالا بودن کالری نان یوخه به دلیل وجود مواد اولیه ای مانند روغن، شکر و آرد سفید است که انرژی زیادی را برای بدن تامین می کنند. ارزش غذایی کاک: 64.5g کربوهیدرات 8.1g پروتیین 13.9g چربی 2.3g فیبر  فعالیت های لازم برای سوزاندن کالری شیرینی کاک برای سوزاندن کالری شیرینی کاک لازم است فعالیت های زیر را انجام دهید: 58 دقیقه دوچرخه 43 دقیقه دویدن 116 دقیقه پیاده روی 100 دقیقه نظافت  آیا نان یوخه را می توان در برنامه کاهش وزن مصرف کرد ؟ کالری نان یوخه در مقایسه با حجم آن، نسبتاً بالا است. در حقیقت یک عدد شیرینی کاک (62 گرم) با اینکه حجم کمی دارد و سبک به نظر می رسد، اما به نسبت کالری بالایی دارد. اگر نان یوخه دوست دارید و در عین حال می خواهید وزن کم کنید، بهتر است مصرف آن را محدود کنید. می توانید نان یوخه را هرازگاهی، به عنوان یک میان وعده کوچک در مهمانی ها یا دورهمی کنار دوستانتان میل کنید. همچنین توجه داشته باشید، مقداری که میل می کنید باید با میزان کالری مجاز روزانه شما هماهنگ باشد. یک برش کوچک از شیرین کاک کافی است تا از طعم آن لذت ببرید و در عین حال کالری اضافی دریافت نکنید.  طرز تهیه شیرینی کاک خانگی مواد لازم جهت پخت نان کاک کرمانشاهی: آرد گندم 600 گرم آب ولرم 100 میلی لیتر روغن جامد آب کرده 100 گرم مخمر خشک فوری یک قاشق چایخوری تخم مرغ یک عدد نمک یک قاشق چایخوری پودر قند یا شکر به میزان دلخواه هل به میزان لازم آب 27 درجه برای تهیه مخمر 1/4 پیمانه طرز تهیه نان کاک کرمانشاهی: ابتدا 1/4 آب را با یک قاشق چایخوری شکر و مخمر خشک مخلوط میکنیم و هم میزنیم. دقت کنید برای هم زدن این مواد از قاشق چوبی یا پلاستیکی استفاده کنید و به هیچ وجه از قاشق فلزی استفاده نکنید. سپس در ظرف مناسب دیگری آب را به همراه تخم مرغ و روغن مخلوط می کنیم و با همزن دستی هم میزنیم تا تخم مرغ از لختگی در بیاید.سپس مخمر در آب حل شده را به مخلوط روغن و تخم مرغ اضافه می کنیم و هم میزنیم. نمک را با آرد مخلوط میکنیم و کم کم به مایه نان اضافه میکنیم. سعی کنید در مرحله ای که آرد اضافه می شود خمیر نباید خیلی سفت شود. در انتها خمیر را با کف دست کمی ورز دهید.خمیر آماده شده را در یک ظرف دیگر بگذارید و رویش را با دستمال یا حوله تمیز بپوشانید. کمی آرد هم رویش بپاشید تا خشک نشود و اجازه میدهیم به مدت 2 ساعت در دمای اتاق عمل بیاید. خمیر استراحت داده شده و لطیف را با دست کمی ورز میدهیم و بعد به اندازه یک نارنگی کوچک از آن برمیداریم و با دست به صورت توپ گرد شکل میدهیم. حتما زیر قسمتی که خمیر ها را قرار می دهیم آرد پاشی کنید. و بعد روی خمیرهای گرد شده را هم کاملا آرد بپاشید تا خشک نشوند.وقتی تمام خمیر را به تکه های کوچک تقسیم کردیم روی خمیر را با یک دستمال نم دار می پوشانیم و به مدت 10 دقیقه استراحت میدهیم. خمیرها را با وردنه باز کنید و به صورت نان لواش تا آنجا که جا دارد نازک کنید. خمیر را روی دستگاه ساج نان پزی که روی اجاق گاز قرار دادیم و گرم شده می پزیم. پودر شکر و هل را مخلوط میکنیم. وقتی یک طرف نان پخت و دورش به صورت نوار قهوه ای رنگ روشن شد قبل از اینکه خشک شود آن را از روی تنور ساج برمی داریم. و تا قبل از خنک شدن نصف های نان را با مخلوط شکر و هل پر میکنیم و نان را لوله میکنیم و با فشار مناسب وردنه روی سطح نان ، محتویات داخلش را منسجم می کنیم و با چاقو به اندازه های دلخواه به صورت اریب برش میزنیم و با پودر شکر اضافی روی آن را می پوشانیم. نان کاک های ترد و خوشمزه کرمانشاهی را در ظرف دلخواه می چینیم. این نان ها را می توانید در ظرف سربسته تا مدت ها نگهداری کنید. منبع: دلگرم |