| به گزارش پارسینه ، کسانی که دچار کم خونی هستند، از عوارضی مانند خستگی، ضعف جسمانی و کاهش تمرکز رنج می برند و به دنبال راهکاری برای تسکین و رفع آن ها هستند. خوشبختانه، مواد طبیعی بسیاری در دسترس ما قرار دارند که سرشار از آهن و مواد مغذی هستند و می توانیم از آن ها برای خونسازی و بهبود علائم کم خونی کمک بگیریم. یکی از این منابع ارزشمند، آجیل است که در تامین مواد مورد نیاز بدن، نقش مهمی دارد. در این مطلب می خواهیم بهترین آجیل ها برای درمان و پیشگیری از کم خونی را به شما معرفی کنیم تا بر اساس ذائقه خود هرکدام از آن ها را که می خواهید، در رژیم غذایی تان جای دهید و از خواص آن ها برای درمان کم خونی بهره مند شوید. اگر قصد خرید آجیل دارید، انتخاب انواعی که سرشار از آهن و ویتامین هستند می تواند به بهبود کم خونی شما کمک کند. تغذیه طبیعی، راهی برای درمان کم خونی کم خونی زمانی رخ می دهد که تعداد گلبول های قرمز خون کاهش پیدا کنند که در این صورت، اکسیژن رسانی به بدن دچار اختلال می شود. کم خونی در میان زنان و نوجوانان شایع تر است و دلیل آن هم بیشتر به تغذیه نامناسب، کمبود آهن، سبک زندگی کم تحرک و مصرف پایین منابع طبیعی آهن برمی گردد. بدن برای ساخت گلبول قرمز به ترکیبی از آهن، فولات، ویتامین B12 و ویتامین C نیاز دارد. آهن ماده اصلی در ساخت هموگلوبین است؛ فولات و ویتامین B12 در تولید سلول های خونی جدید نقش دارند و ویتامین C جذب آهن را در بدن افزایش می دهد. بنابراین، کمبود هرکدام از این مواد، روند خون سازی را مختل می کند و باعث کم خونی، ضعف عمومی و رنگ پریدگی می شود. اما مواد غذایی طبیعی مانند آجیل ها می توانند این مواد مغذی مورد نیاز برای خونسازی را به بدن برسانند و به بهبود علائم کم خونی کمک کنند. آجیل و نقش آن در درمان کم خونی درست است که آجیل ها از خوراکی های خوشمزه و لذیذ به حساب می آیند، اما شما علاوه بر لذت خوردن میان وعده ای خوشمزه می توانید به آجیل به عنوان نوعی خوراکی طبیعی برای رساندن مواد معدنی و ویتامین های ضروری به بدن نیز نگاه کنید که به مقابله با کم خونی کمک خواهد کرد. آجیل ها منبع غنی آهن، مس، منیزیم و ویتامین های گروه B هستند و می توانند بخشی از نیاز بدن به مواد لازم برای خون سازی را تامین کنند. علاوه بر این، ترکیب آجیل با خوراکی های حاوی ویتامین C مانند میوه های تازه، جذب آهن را افزایش می دهد و اثرگذاری آجیل را برای کاهش کم خونی بیشتر می کند. بنابراین، افزودن آجیل به برنامه غذایی روزانه را به عنوان راه حلی طبیعی برای افزایش گلبول های خون و افزایش انرژی بدن جدی بگیرید. معرفی بهترین مغزهای خون ساز  از آنجا که مصرف منظم آجیل ها به عنوان میان وعده یا بخشی از وعده های غذایی، تاثیر زیادی در خون سازی دارد، در ادامه بهترین مغزهای خون ساز را به شما معرفی می کنیم تا از آن ها در رژیم غذایی خود استفاده کنید: پسته: پسته یکی از غنی ترین منابع آهن در بین آجیل هاست و مصرف منظم آن به افزایش هموگلوبین و تقویت گلبول های قرمز کمک می کند. بادام: بادام علاوه بر اینکه آهن دارد، سرشار از ویتامین E است و با خواص آنتی اکسیدانی خود از سلول های خونی محافظت می کند و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. گردو: اسیدهای چرب امگا-3 و مواد مغذی متعددی دارد و به تولید گلبول های قرمز و افزایش سطح هموگلوبین های خون کمک می کند. گردو انرژی زاست و در رفع علائم کم خونی مانند خستگی و ضعف، نقش موثری دارد. فندق: سرشار از آهن و منیزیم است و ویتامین های گروه B را نیز در خود دارد؛ بنابراین می تواند در خون سازی بدن نقش موثری داشته باشد. تخمه آفتابگردان و کنجد: از منابع گیاهی عالی آهن و روی هستند و به تولید گلبول های قرمز و افزایش هموگلوبین کمک می کنند. به همین دلیل مصرف آن ها به بیماران کم خون توصیه می شود. ترکیب آجیل برای رفع کم خونی برای بهره مندی حداکثری از خواص خون ساز آجیل ها بهتر است که چند مغز را با هم ترکیب کنید تا مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز خون سازی به طور کامل تامین شوند. برای این منظور می توانید مقداری آجیل با ترکیب پسته، بادام، گردو و فندق را همراه با چند عدد تخمه آفتابگردان و کنجد بخورید تا آهن، مس، ویتامین های گروه B و روی را به بدن خود برسانید؛ بدین ترتیب فرایند تولید گلبول های قرمز تقویت می شود. این نکته را هم در نظر بگیرید که اگر آجیل ها را همراه با میوه های تازه یا مرکبات سرشار از ویتامین C مصرف کنید، جذب آهن افزایش می یابد و زودتر شاهد رفع علائم کم خونی مانند خستگی، ضعف و کاهش تمرکز خواهید بود. نکات مهم برای خرید آجیل خون ساز برای خرید آجیل خون ساز باید به تازگی و کیفیت مغزها توجه کنید؛ چون آجیل کهنه بخش زیادی از خواص خود را از دست داده و حتی ممکن است فاسد شده و برای سلامتی مضر باشد. بنابراین، این نکته را در نظر بگیرید که آجیل تازه، بوی ماندگی یا طعم کهنگی ندارد. همچنین، بهتر است آجیل هایی را بخرید که دارای بسته بندی های محکم و استاندارد هستند تا مطمئن باشید که دانه های آجیل در معرض رطوبت یا آلودگی های محیطی قرار نگرفته اند. نکته بعدی، تنوع و ترکیب مغزها و دانه هاست. برای اینکه حداکثر استفاده را از خواص آجیل های خونساز ببرید، ترکیبی از پسته، بادام، گردو و فندق را همراه با تخمه آفتابگردان یا کنجد خریداری کنید تا مواد مغذی مختلف مکمل یکدیگر شوند و همزمان بتوانید از خواص تمامی این مغزها استفاده کنید. ضمن اینکه حتما آجیل هایی را برای خرید در نظر بگیرید که بدون افزودنی های شیمیایی و نمک اضافی باشند؛ زیرا مصرف زیاد نمک، جذب آهن را کاهش می دهد. رعایت این نکات به شما کمک می کند تا یک میان وعده خوشمزه و خون ساز داشته باشید. مقدار و زمان مناسب مصرف آجیل برای افراد کم خون  برای بهره مندی از خواص خون سازی آجیل ها، مصرف روزانه حدود 20 تا 30 گرم از ترکیب مغزها و دانه ها (حدود یک مشت کوچک) کافی است. توصیه می شود که این مقدار آجیل را همراه با صبحانه یا به عنوان میان وعده مصرف کنید. درواقع، بهتر است که زمان مصرف آجیل، معده کاملا خالی یا نیمه پر باشد تا مواد مغذی لازم برای تولید گلبول های قرمز به بدن برسند. سایر خوراکی های مفید در کنار آجیل برای اینکه آجیل ها بیشترین تاثیر را در درمان کم خونی داشته باشند، بهتر است که آن ها را همراه با خوراکی هایی مصرف کنید که جذب آهن را افزایش می دهند یا خودشان خاصیت خون سازی دارند. همان طور که گفتیم، ترکیب آجیل با خوراکی های حاوی ویتامین C مانند پرتقال، کیوی، توت فرنگی یا فلفل دلمه ای، جذب آهن را افزایش می دهد و اثرگذاری آجیل در خونسازی را بیشتر می کند. از سوی دیگر، حبوبات پخته مانند عدس و لوبیا، همراه با کمی مغز پسته یا کنجد، می توانند آهن زیادی را به بدن برسانند و به خونسازی کمک کنند. البته، این نکته مهم را هم به خاطر داشته باشید که باید از نوشیدن چای و قهوه بلافاصله پس از مصرف آجیل پرهیز کنید؛ چون مانع جذب آهن می شوند. به طور کلی، مصرف خوراکی های مفید در کنار آجیل، اثرگذاری آن را در بهبود علائم کم خونی افزایش می دهد. جمع بندی: آجیل، مکمل طبیعی برای درمان کم خونی آجیل ها از غنی ترین منابع برای تامین مواد مورد نیاز بدن جهت خون سازی هستند که با داشتن ترکیب متنوعی از آهن، مس، روی و ویتامین های گروه B، به تولید گلبول های قرمز و افزایش هموگلوبین خون کمک می کنند. بنابراین اگر مقدار مناسبی از پسته، بادام، گردو، فندق، تخمه آفتابگردان و کنجد را در رژیم غذایی خود قرار دهید، شاهد روند بهبود کم خونی خواهید بود و دیگر احساس ضعف و خستگی نخواهید داشت. نکته مهم این است که آجیل ها تازه، بدون نمک و باکیفیت باشند تا بیشترین تاثیر را برای درمان کم خونی داشته باشند. منبع: دلگرم |