|                                                                              به نقل از timesofindia، ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدانی موجود در این خوراکی ها مانند ورزش عمل می کنند و با تحریک سیستم عصبی مرکزی، حافظه، یادگیری و کاهش استرس را تقویت می کنند. این مواد طبیعی فعالیت انتقال دهنده های عصبی را بهبود می بخشند، واکنش مغز به محرک ها را تقویت کرده و سلامت شناختی و رفاه کلی را ارتقا می دهند.     برای افرادی که دچار فراموشی، استرس یا خستگی ذهنی هستند، تحقیقات جدید نشان می دهد که تغییرات ساده در رژیم غذایی مانند مصرف شکلات تلخ و انواع توت ها می تواند فواید قابل توجهی داشته باشد. مطالعه ای از مؤسسه فناوری شیبائورا در ژاپن نشان داد که این خوراکی ها حاوی ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدانی هستند؛ موادی طبیعی که ممکن است عملکرد مغز را به طور چشمگیری بهبود دهند.     این ترکیبات به خاطر توانایی شان در تقویت حافظه، حمایت از یادگیری و کاهش استرس شناخته شده اند. آن ها با تحریک سیستم عصبی مرکزی و محافظت از سلول های مغزی در برابر آسیب، اثرات مثبتی بر مغز دارند. پژوهشگران پیشنهاد می کنند که مصرف منظم و متعادل خوراکی های غنی از این ترکیبات می تواند به حفظ سلامت شناختی، بهبود تمرکز و افزایش رفاه احساسی کمک کند راهی خوشمزه و طبیعی برای تقویت عملکرد مغز و مقاومت در برابر استرس های روزمره.      چگونه ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدانی موجود در کاکائو و انواع توت ها به بهبود سلامت مغز و حافظه کمک می کنند       این ترکیبات آنتی اکسیدانی طبیعی در غلظت های بالا در کاکائو و انواع توت ها یافت می شوند. آن ها مدت هاست که با سلامت قلبی-عروقی و شناختی مرتبط دانسته شده اند.     تیم تحقیقاتی ژاپنی دریافت که این ترکیبات نه تنها از نورون ها در برابر آسیب محافظت می کنند، بلکه به عنوان محرک سیستم عصبی مرکزی عمل کرده و توجه، یادگیری و حافظه را بهبود می بخشند.     مطالعه نشان داد که این مواد مانند ورزش متوسط عمل می کنند؛ به عنوان یک عامل استرس زا خفیف که پاسخ های فیزیولوژیکی مفید را تحریک می کند. این شامل فعال سازی نواحی مغزی مرتبط با هوشیاری، توجه و پردازش شناختی است.     دکتر یاسویوکی فوجی، سرپرست این مطالعه، توضیح داد:  ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدانی حتی با مصرف متوسط می توانند پاسخ های استرسی مشابه با ورزش فیزیکی ایجاد کنند که در نهایت عملکرد ذهنی بهتر و کیفیت زندگی بالاتری را پشتیبانی می کند.      چگونه طعم این ترکیبات به مغز سیگنال می دهد تا یادگیری و فعالیت را افزایش دهد       یکی از جنبه های جالب این ترکیبات، طعم گس آن هاست احساسی خشک و جمع کننده در دهان. پژوهشگران فرض کردند که این ورودی حسی می تواند به عنوان سیگنالی مستقیم برای مغز عمل کند و پاسخ های شیمیایی و رفتاری را تحریک کند.     در آزمایش ها، به موش های 10 هفته ای این ترکیبات به صورت خوراکی با دوزهای 25 و 50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن داده شد، در حالی که گروه کنترل فقط آب مقطر دریافت کردند. موش هایی که این مواد را مصرف کردند، بهبود قابل توجهی در فعالیت حرکتی، رفتار اکتشافی و توانایی یادگیری نشان دادند که نشان دهنده تأثیر مثبت آن ها بر عملکرد مغز است.      چگونه ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدانی مواد شیمیایی مغز را تقویت می کنند و پاسخ استرس را افزایش می دهند       مشاهده شد که این ترکیبات فعالیت انتقال دهنده های عصبی را در چندین ناحیه مغزی به طور قابل توجهی افزایش می دهند. دوپامین، پیش ساز آن لوودوپا، نوراپی نفرین و متابولیت آن نورمتانفرین همگی بلافاصله پس از مصرف این مواد افزایش یافتند. این انتقال دهنده ها برای انگیزه، تمرکز، هوشیاری و تنظیم استرس حیاتی هستند.     علاوه بر این، آنزیم های کلیدی برای سنتز و انتقال انتقال دهنده های عصبی از جمله تیروزین هیدروکسیلاز، دوپامین-بتا-هیدروکسیلاز و انتقال دهنده وزیکولی مونوآمین 2 (VMAT2) افزایش یافتند. این امر ظرفیت سیگنال دهی مغز را به ویژه در سیستم نورآدرنالین تقویت می کند و پاسخ پذیری به محرک ها و عوامل استرس زا را بهبود می بخشد.     مطالعه همچنین اثرات این ترکیبات بر فیزیولوژی مرتبط با استرس را بررسی کرد. تجزیه و تحلیل بیوشیمیایی نشان داد که سطح کاتکول آمین های ادراری افزایش یافته است که نشان دهنده فعال بودن پاسخ استرسی است. همچنین فعالیت در هسته پاراونتریکولار هیپوتالاموس (PVN) ناحیه ای حیاتی در مغز برای مدیریت استرس افزایش یافت.                                                                                                                                                                                |