| به نقل از timesofindia، آب هویج با ترکیباتی مانند بتاکاروتن و آنتی اکسیدان ها، نوشیدنی ای مغذی برای آغاز روز است. با افزودن مواد طبیعی مثل لیمو، زنجبیل، پرتقال و سیب، می توان خواص آن را چند برابر کرد و به سلامت گوارش، ایمنی و پوست کمک نمود. اهمیت آب هویج و فواید آن فصل هویج های نارنجی و پرطراوت فرا رسیده است؛ این خوراکی شیرین و ترد طبیعی در اشکال مختلفی مصرف می شود—از سالاد و حلوا گرفته تا آب میوه و سوپ. جادوی بتاکاروتن، ویتامین A، فیبر و آنتی اکسیدان های موجود در این سبزی به سلامت چشم ها، تقویت سیستم ایمنی و درخشندگی پوست کمک می کند. در طب آیورودا، هویج ها کمی گرم کننده و متعادل کننده دوشاهای واتا و کافا در نظر گرفته می شوند، که آن ها را برای فصل های سرد مناسب می سازد. طبق مطالعه ای با عنوان نوشیدن آب هویج وضعیت کلی آنتی اکسیدانی را افزایش و پراکسیداسیون لیپیدی را کاهش می دهد ، مشخص شده که آب هویج ممکن است با افزایش سطح آنتی اکسیدان و کاهش پراکسیداسیون لیپیدی، از سیستم قلبی عروقی محافظت کند بدون وابستگی به سایر شاخص های خطر قلبی. در ادامه، فهرستی از 4 ماده رایج و مفید برای افزودن به آب هویج تهیه شده که به طور طبیعی ارزش تغذیه ای آن را افزایش می دهند: 1. آب لیمو افزودن چند قطره آب لیمو به آب هویج به دفع سموم، حمایت از سلامت کبد و تقویت فرآیند طبیعی سم زدایی بدن کمک می کند. لیمو سرشار از ویتامین C است و خاصیت پاک کنندگی آب هویج را افزایش می دهد. همچنین به گوارش کمک کرده و شیرینی طبیعی هویج را با طعمی ترش و تازه متعادل می سازد. مطالعه ای با عنوان فرمولاسیون های آب لیمو بازیابی گوارشی ترکیبات گیاهی اسفناج را تعدیل می کنند نشان می دهد که آب لیمو منبع غنی از فلاونوییدها، اسید سیتریک، ویتامین C و مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر است. در طب سنتی، از لیمو برای درمان بیماری هایی مانند اسکوروی، فشار خون بالا، سرماخوردگی و بی نظمی قاعدگی استفاده می شود. نحوه مصرف: آب یک عدد لیموی تازه را در آب هویج بچکانید، خوب هم بزنید و بلافاصله بنوشید. 2. زنجبیل افزودن تکه ای کوچک از زنجبیل تازه، گرما و طعمی تند به آب هویج می بخشد. گفته می شود زنجبیل به بهبود گوارش، کاهش التهاب و افزایش متابولیسم کمک می کند. مطالعه ای با عنوان ریشه زنجبیل نشان می دهد که زنجبیل سرشار از ریزمغذی هایی مانند ویتامین C، B6، منیزیم، پتاسیم، مس، منگنز، فیبر و آب است. همچنین دارای ترکیبات فعال مانند جینجرول، شوگاول و پارادول است که خاصیت ضدالتهابی، ضد تهوع و آرام بخش برای دستگاه گوارش دارند. طبق متاآنالیزها، مصرف زنجبیل به طور قابل توجهی آنزیم ALT و مقاومت به انسولین را در بیماری کبد چرب غیرالکلی کاهش می دهد. نحوه مصرف: زنجبیل را رنده یا آب گیری کرده و به آب هویج اضافه کنید. خوب هم بزنید و بلافاصله بنوشید. 3. آب پرتقال مطالعه ای با عنوان آب پرتقال به عنوان منبع غذایی آنتی اکسیدان برای بیماران مبتلا به هپاتیت C نشان می دهد که آب پرتقال ظرفیت آنتی اکسیدانی را افزایش داده، التهاب و کلسترول خون را کاهش می دهد و به حفظ وزن بدن کمک می کند—که در برابر اثرات مخرب ویروس مزمن هپاتیت C محافظت ایجاد می کند. مطالعه دیگری با عنوان تأثیر آب میوه های مرکبات و ترکیبات فعال آن ها بر التهاب و ایمنی بیان می کند که مصرف روزانه آب پرتقال به مدت چند هفته، نشانگرهای التهاب مانند پروتیین واکنشی C را کاهش می دهد. نحوه مصرف: آب پرتقال تازه را گرفته و با آب هویج ترکیب کنید. خوب هم بزنید و بلافاصله بنوشید. 4. سیب طبق نظر متخصصان، افزودن سیب به آب هویج طعم آن را بهتر کرده و فیبر محلول (پکتین) را اضافه می کند که به گوارش کمک کرده و بدن را سم زدایی می کند. همچنین باعث احساس سیری و انرژی در طول صبح می شود. مطالعه ای با عنوان ترکیبات گیاهی سیب و فواید آن ها برای سلامت نشان می دهد که سیب ها حاوی ترکیباتی مانند کوئرستین، کاتچین، فلوریدزین و اسید کلروژنیک هستند که همگی آنتی اکسیدان های قوی اند. همچنین مشخص شده که سیب ها فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی دارند، از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری می کنند، پراکسیداسیون لیپیدی را کاهش داده و کلسترول را پایین می آورند. مطالعات اپیدمیولوژیک مصرف سیب را با کاهش خطر برخی سرطان ها، بیماری های قلبی، آسم و دیابت مرتبط دانسته اند. نحوه مصرف: چند برش سیب را همراه با هویج در مخلوط کن بریزید، به خوبی مخلوط کرده، صاف کنید و تازه بنوشید. |