گلت از یک لایه خمیری تشکیل شده که با مواد میانی پر می شود و سپس در فر پخته می شود. از خمیر گلت می توان برای تهیه دسرهای میوه ای یا غذاهایی با سبزیجات استفاده کرد. گلت گوجه فرنگی نیز نوعی غذای خوشمزه و خاص است که با ترکیب پنیر و سبزیجات تهیه می شود. اگر می خواهید این غذای شیک و لذیذ را به آسانی در منزل تهیه کنید، در ادامه با طرز تهیه آن همراه باشید. مواد لازم برای تهیه گلت گوجه فرنگی این غذا در دو بخش اصلی تهیه می شود: خمیر گلت و مواد میانی. خمیر گلت: آرد گندم: 1 و 1/4 پیمانه کره سرد: 115 گرم پنیر چدار رنده شده: 1 پیمانه زرده تخم مرغ: 1 عدد زست لیموترش: 1 قاشق چای خوری نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم مواد میانی و رومال: گوجه گیلاسی: 300 گرم پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامه ای: 20 گرم سیر رنده شده: 1 حبه آب لیموترش تازه: 2 قاشق چای خوری روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری تخم مرغ (برای رومال): 1 عدد نمک، فلفل سیاه و پاپریکا: به میزان لازم پنیر پارمسان: به میزان دلخواه جعفری تازه (برای تزیین): به میزان لازم طرز تهیه گلت گوجه فرنگی مراحل تهیه این گلت خوشمزه به شرح زیر است: آماده سازی خمیر مخلوط کردن آرد و کره: ابتدا آرد را به همراه کره سرد خرد شده درون دستگاه غذاساز یا خردکن بریزید و یک دقیقه مخلوط کنید تا کره با آرد یکدست شود. افزودن سایر مواد: زرده تخم مرغ، نمک، زست لیمو و پنیر چدار را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر بزنید تا یک خمیر یکدست شکل بگیرد. استراحت خمیر: خمیر را جمع کنید، داخل یک کیسه پلاستیکی پهن کرده و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. تهیه مواد میانی آماده سازی گوجه: گوجه فرنگی ها را از وسط برش بزنید، داخل ظرف ریخته و کمی نمک بپاشید. سپس آن ها را در صافی بریزید تا آب اضافی گوجه ها خارج شود. مخلوط کردن پنیر: پنیر ماسکارپونه، سیر رنده شده، آب لیموترش و نمک را با هم مخلوط کنید. پخت گلت باز کردن خمیر: خمیر را از یخچال خارج کرده، روی میز کار با وردنه باز کنید و سپس روی سینی فر قرار دهید. قرار دادن مواد روی خمیر: مواد پنیری را روی خمیر ریخته و با کاردک پخش کنید. گوجه ها را روی مواد پنیری پخش کرده و لبه های خمیر را کمی به سمت داخل برگردانید. رومال و پخت: تخم مرغ، پنیر پارمسان و روغن زیتون را مخلوط کرده و اطراف خمیر رومال کنید. سینی فر را به مدت 40 دقیقه در فر 200 درجه سانتی گراد قرار دهید تا اطراف خمیر کاملاً طلایی شود. سرو: پس از پخت، گلت را از فر خارج کرده و در ظرف سرو بگذارید. روی آن را با مقداری پنیر پارمسان و جعفری تازه تزیین کنید. نکاتی درباره پنیر پارمسان پنیر پارمسان یکی از انواع محبوب پنیرهای ایتالیایی است که بافت سستی دارد و فرآوری آن زمان بر است. این پنیر سرشار از پروتیین بوده و به آسانی هضم می شود. کاربرد: برای تهیه انواع پاستا، سس، سالاد و سوپ ها استفاده می شود. تفاوت با پنیر پیتزا: بر خلاف پنیر پیتزاهای معمول که باید روی غذا پخته و آب شوند، پنیر پارمسان نیازی به پخت یا آب شدن ندارد و می توان پودر یا رنده شده آن را مستقیماً روی غذا استفاده کرد. |