به گزارش پارسینه و به نقل از theguardian، فصل کدو تنبل فرا رسیده و این زمان محبوب من در سال است—به ویژه برای کاری ها و غذاهای آرامش بخش پاییزی. خوراک تفت داده ی راجستانی امروز یکی از غذاهایی ست که اغلب درست می کنم؛ ترکیب زنجبیل، فلفل و شکر قهوه ای (jaggery) طعمی متعادل و دل نشین به آن می دهد. در سوی دیگر، بریانی با ادویه های کامل، برنج باسماتی و روغن حیوانی (ghee) غنی شده که لایه های برنج و سبزیجات را پر از طعم می کند. بریانی قارچ و کدو تنبل هفته ملی کاری از 6 اکتبر آغاز می شود، و چه راهی بهتر برای جشن گرفتن آن از یک بریانی غنی، گرم و یک دیگه؟ می توانید بخش کاری سبزیجات را از قبل آماده کنید و در روز سرو، همه چیز را لایه لایه بچینید. زمان آماده سازی: 20 دقیقه زمان پخت: 2 ساعت تعداد نفرات: 4 نفر مواد لازم برای خوراک قارچ و کدو: 4 قاشق غذاخوری روغن حیوانی یا کره 1 قاشق چای خوری دانه زیره 2 برگ بو خشک 4 عدد میخک 450 گرم پیاز سفید، پوست کنده و نازک برش خورده 3 عدد فلفل سبز تند، از وسط شکافته 5 سانتی متر زنجبیل تازه، پوست کنده و خلال شده 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی ¼ قاشق چای خوری پودر فلفل ملایم یا فلفل کشمیری 1 قاشق چای خوری پودر زردچوبه 2 قاشق چای خوری پودر گشنیز 1 قاشق غذاخوری ماست یونانی پر 300 گرم گوشت کدو تنبل، خردشده 300 گرم قارچ دکمه ای، تمیز و در صورت بزرگ بودن، نصف شده 400 میلی لیتر آب سبزیجات یا آب معمولی نمک به مقدار لازم 2 قاشق غذاخوری گشنیز خردشده برای تزیین مواد لازم برای برنج: 200 گرم برنج باسماتی 2 برگ بو 4 عدد هل سبز کمی نمک مواد لازم برای لایه بندی بریانی: 2 قاشق غذاخوری روغن حیوانی ذوب شده کمی رشته زعفران، خیسانده در 3 قاشق غذاخوری آب گرم 1¼ سانتی متر زنجبیل تازه، خلال شده 3 قاشق غذاخوری نعناع تازه خردشده 1 قاشق چای خوری پودر هل 1 قاشق چای خوری گرم ماسالا ماست رایتا و سالاد برای سرو روش تهیه: روغن حیوانی را در قابلمه ای بزرگ روی حرارت متوسط ذوب کنید. زیره، برگ بو و میخک را اضافه کرده و چند ثانیه تفت دهید. پیاز را اضافه کرده و 30 35 دقیقه تفت دهید تا نرم و قهوه ای شود. نیمی از پیاز را جدا کرده و کنار بگذارید. فلفل سبز و زنجبیل را اضافه کرده، یک دقیقه تفت دهید. سپس رب گوجه، فلفل، زردچوبه و گشنیز را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید. حرارت را کم کرده، ماست را اضافه کنید و 2 دقیقه بپزید. کدو و قارچ را اضافه کرده، با ادویه ها مخلوط کنید و 3 دقیقه تفت دهید. سپس آب یا آب سبزیجات را اضافه کرده، نمک بزنید، بجوشانید، درب بگذارید و 18 20 دقیقه با حرارت کم بپزید. گشنیز را اضافه کرده و از روی حرارت بردارید. فر را روی 200 درجه سانتی گراد (180 درجه با فن) گرم کنید. برنج را با برگ بو، هل و نمک در یک لیتر آب بجوشانید تا 75٪ پخته شود، سپس آبکش کنید. در قابلمه ای با درب محکم، یک قاشق روغن حیوانی بریزید. نیمی از خوراک سبزیجات را بریزید، سپس نیمی از برنج را روی آن بریزید. نیمی از آب زعفران، زنجبیل، نعناع، هل و گرم ماسالا را اضافه کنید، سپس پیاز سرخ شده را بریزید. باقی مانده خوراک و برنج را اضافه کرده و با باقی مانده مواد لایه سازی روی آن را بپوشانید. روی قابلمه را با کاغذ روغنی بپوشانید، درب بگذارید و 15 17 دقیقه در فر بپزید. سپس 10 دقیقه استراحت دهید و با رایتا و سالاد سرو کنید. کدو تنبل تفت داده با ادویه های ترشی (Achari Kaddu) واژه ی هندی "Achari" به طعم دهی غذا با ادویه های ترشی اشاره دارد. این ترکیب شامل دانه های خردل، رازیانه، شنبلیله، زیره، آسا فِتیدا و سیاه دانه است که نه تنها در ترشی ها بلکه در انواع کاری ها و خوراک ها استفاده می شود. زمان آماده سازی: 10 دقیقه زمان پخت: 30 دقیقه تعداد نفرات: 4 نفر مواد لازم: 1 قاشق چای خوری دانه خردل سیاه ½ قاشق چای خوری دانه شنبلیله 1 قاشق چای خوری دانه رازیانه 4 قاشق غذاخوری روغن گیاهی کمی آسا فِتیدا 5 سانتی متر زنجبیل تازه، خردشده 750 گرم گوشت کدو یا کدو تنبل، خردشده 1 قاشق چای خوری پودر فلفل ملایم ½ قاشق چای خوری پودر زردچوبه نمک به مقدار لازم 1 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای یا jaggery 2 قاشق چای خوری پودر انبه خشک روش تهیه: دانه های خردل، شنبلیله و رازیانه را در هاون کمی بکوبید و کنار بگذارید. روغن را در تابه ای بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید. ادویه های کوبیده شده و آسا فِتیدا را اضافه کرده و چند ثانیه تفت دهید. زنجبیل را اضافه کرده، یک دقیقه تفت دهید. سپس کدو، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و 5 دقیقه دیگر تفت دهید. 50 میلی لیتر آب اضافه کرده، نمک بزنید و بجوشانید. درب بگذارید، حرارت را کم کنید و 20 دقیقه بپزید. شکر قهوه ای را اضافه کرده، کمی له کنید، سپس پودر انبه را اضافه کرده و خوب هم بزنید. گرم و همراه با نان یا چاپاتی سرو کنید. |