به گزارش پارسینه و به نقل از theguardian، افرادی که مستعد آکنه هستند معمولاً پوست چرب تری دارند، و همین باعث شده برخی تصور کنند غذاهای چرب مانند پیتزا یا همبرگر باعث جوش زدن می شوند. دکتر روزالیند سیمپسون، متخصص پوست در دانشگاه ناتینگهام، می گوید: مردم فکر می کنند خوردن غذای چرب چربی پوست را افزایش می دهد و منجر به آکنه می شود، اما این یک تصور اشتباه است. چربی پوست یعنی سبوم ترشح شده از منافذ عمدتاً تحت تأثیر هورمون ها و ژنتیک قرار دارد. عامل اصلی آکنه افزایش آندروژن ها (هورمون های جنسی مردانه) است که در دوران بلوغ هم در مردان و هم در زنان رخ می دهد. این افزایش باعث تولید بیشتر سبوم می شود و وقتی با سلول های مرده پوست ترکیب شود، منافذ را مسدود می کند. این محیط چرب به باکتری هایی به نام *Propionibacterium acnes* که به طور طبیعی روی پوست وجود دارند، اجازه رشد می دهد و منجر به التهاب می شود. تغییرات هورمونی دیگر مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک یا استفاده از قرص های ضدبارداری حاوی پروژسترون نیز می توانند نقش داشته باشند. افراد سعی می کنند با تغییر رژیم غذایی آکنه را درمان کنند، اما رژیم های محدودکننده می توانند مضر باشند، به ویژه برای نوجوانان. عوامل محیطی نیز نقش دارند، اما این شامل مصرف غذاهای چرب نمی شود. بلکه عواملی مانند سطح استرس و رژیم غذایی کلی ما می توانند تأثیرگذار باشند. آکنه در قرن اخیر شایع تر شده است. برخی معتقدند این افزایش ممکن است با مصرف بیشتر غذاهای با شاخص گلیسمی بالا مانند کربوهیدرات های ساده و خوراکی های شیرین مرتبط باشد، هرچند سیمپسون تأکید می کند که هنوز چیزی قطعی نیست. او می گوید: شواهدی در حال ظهور هستند که نشان می دهند قندهای تصفیه شده ممکن است نقش داشته باشند ، و توضیح می دهد که پژوهشگران در حال بررسی ارتباط سلامت روده با سلامت پوست هستند. اگر با آکنه مواجه هستید و مراقبت های اولیه مانند استفاده از پاک کننده های ملایم بدون صابون و مرطوب کننده ها مؤثر نبوده اند، بهتر است زودتر با پزشک مشورت کنید. سیمپسون می گوید: افراد سعی می کنند با تغییر رژیم غذایی آکنه را درمان کنند، اما رژیم های محدودکننده می توانند مضر باشند، به ویژه برای نوجوانان، مگر اینکه تحت نظر پزشک انجام شوند. |