به گزارش پارسینه و به نقل از theguardian،یاسای مرغ بی نقص این غذا رو می تونی از قبل آماده کنی، چون موقع گرم کردن دوباره هم طعمش عالی باقی می مونه. زمان آماده سازی: 20 دقیقه زمان ماریناد: حداقل 4 ساعت زمان پخت: 55 دقیقه مقدار برای: 4 نفر مواد لازم: - 2 عدد لیمو یا 3 عدد لایم - نمک ریز و فلفل سیاه - 4 عدد ران مرغ با پوست و استخوان - 4 عدد پیاز متوسط - 2 قاشق غذاخوری روغن بادام زمینی یا روغن خنثی دیگر - 2 عدد هویج، نازک و مورب برش خورده، یا 1 عدد فلفل دلمه ای قرمز، نازک برش خورده - 1 قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده - 1 قاشق غذاخوری برگ آویشن تازه یا 1 قاشق چای خوری آویشن خشک - 1 قاشق غذاخوری خردل دیژون - 1 عدد فلفل قرمز تند (اسکاچ بانت) یا فلفل مشابه - 80 گرم زیتون سبز طرز تهیه: پوست نیمی از مرکبات را رنده ی ریز کن و کنار بگذار. سپس همه ی مرکبات را آب گیری کن و آب آن ها را در یک کاسه بریز، همراه با یک قاشق چای خوری نمک مخلوط کن. روی قسمت پوست دار ران های مرغ چند برش عمیق ایجاد کن، سپس مرغ را داخل ظرف مناسبی قرار بده، مخلوط آب مرکبات را روی آن بریز و خوب ماساژ بده تا مزه دار شود. یکی از پیازها را نازک ورقه کنید، به ظرف اضافه کرده و دوباره هم بزنید، سپس روی ظرف را بپوشانید و آن را به مدت چهار تا هشت ساعت در یخچال قرار دهید. روغن را در یک ماهیتابه بزرگ که درب دارد بریزید و روی شعله متوسط رو به بالا قرار دهید. مرغ را از مواد مرینیت خارج کنید (مایع مرینیت را دور نریزید)، خشک کنید و در صورت نیاز در چند نوبت، فقط تا زمانی که از هر طرف طلایی شود، سرخ کنید. باقی مانده پیازها را نازک ورقه کنید (من از رنده اسلایسر استفاده می کنم). مرغ را کنار بگذارید و شعله زیر ماهیتابه را کمی کم کنید. پیازهای ورقه شده را اضافه کنید، نمک و فلفل بزنید و بدون هم زدن، چهار دقیقه بپزید تا شروع به قهوه ای شدن کنند. سپس هم بزنید و به مدت 12 تا 15 دقیقه، مرتب هم زده و بپزید تا پیازها نرم و طلایی شوند. پیازهای داخل مرینیت را اضافه کنید (مایع مرکباتی را نگه دارید)، سپس هویج، زنجبیل، آویشن و پوست رنده شده مرکبات را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر بپزید. سپس خردل، مایع مرینیت و 125 میلی لیتر آب را اضافه کرده و تکه های مرغ را در میان مخلوط پیاز جا دهید. فلفل تند و زیتون را اضافه کرده و اجازه دهید مواد به جوش بیایند. درِ ظرف را بگذارید، شعله را کم کنید و اجازه دهید 30 تا 40 دقیقه بپزد تا گوشت کاملاً پخته شود؛ در نیمه راه، فلفل تند را خارج کرده و دور بیندازید، مگر اینکه غذای تند دوست داشته باشید. نمک و ادویه را بچشید و در صورت نیاز تنظیم کنید، سپس با برنج، فونیو، ارزن یا کوسکوس سرو کنید. و اما سؤال پایانی: راز خوشمزگی پوله یاسا چیه؟ آیا بهتر بود گوشت رو کباب می کردم؟ و آیا می شه همین روش رو برای پروتیین های دیگه هم استفاده کرد؟ پاسخ کوتاه؟ بله! این روش برای ماهی، گوشت قرمز یا حتی توفو هم قابل تطبیقه. |