به نقل از بهداشت نیوز، بسیاری از افراد در تابستان با مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوزش سردل، تلخی دهان، کاهش اشتها و حتی اسهال های گاه وبیگاه مواجه می شوند. این علائم معمولاً نادیده گرفته می شوند، اما از دیدگاه طب سنتی، می توانند نشانه هایی از افزایش حرارت و خشکی در کبد و معده باشند که باید جدی گرفته شوند. تابستان با طبع گرم و خشک، موجب تحریک مزاج کبد و معده می شود. وقتی گرمای درونی افزایش پیدا کند، گوارش دچار اختلال می شود و علائمی مثل تلخی دهان، ترش کردن، بی حوصلگی، بی خوابی و حتی آفت دهان پدید می آید. توصیه های طب سنتی برای حفظ سلامت گوارش در تابستان: 1. غذاهای سبک و سردمزاج مصرف کنید: برنج با گشنیز، شوید و کمی ماست چکیده خوراک کدو، سوپ جو، آش ساده با سبزیجات پرهیز از گوشت قرمز، غذاهای سرخ کرده، پرادویه و سنگین 2. نوشیدنی های خنک کننده معده و کبد: شربت سکنجبین با خیار عرق کاسنی و شاه تره (در حد تعادل) خاکشیر با آب خنک و کمی شکر آب زرشک خانگی (با احتیاط و نه با معده خالی) 3. میوه هایی که به گوارش کمک می کنند: هندوانه، آلو، زردآلو، خیار، آلبالو انجیر تازه (در حد اعتدال برای رفع یبوست) پرهیز از مصرف زیاد میوه های نارس، ترش یا بسیار سرد همراه با یخ 4. رعایت زمان خوردن غذا: وعده های غذایی سبک تر و زودتر در شب پرهیز از خواب بلافاصله بعد از غذا اجتناب از پرخوری در وعده ناهار چه کسانی بیشتر در معرض مشکلات گوارشی تابستانه هستند؟ افراد با مزاج گرم و خشک کسانی که دچار اضطراب، استرس یا کم خوابی هستند افرادی که در فضای باز فعالیت دارند یا زیاد در معرض آفتاب هستند سالمندان و کودکان با معده های حساس نتیجه گیری: گرمای تابستان تنها باعث تعریق و عطش نیست، بلکه می تواند به طور جدی سیستم گوارش را درگیر کند. با رعایت توصیه های طب سنتی، می توان بدن را متعادل نگه داشت و از مشکلات شایع این فصل مانند تلخی دهان، نفخ و ترش کردن معده در امان ماند. |