این ترشی با مواد ساده ای آماده می شود که در دسترس همه هستند: انبه سبز و نارس: 2 کیلوگرم سرکه: 2 لیتر سیر: 1 بوته کامل شکر: 2 قاشق سوپ خوری عسل: 2 قاشق سوپ خوری نمک: 2 قاشق سوپ خوری زردچوبه: 2 قاشق سوپ خوری فلفل تند قرمز: 3 عدد قیسی: 10 عدد تخم گشنیز: 2 قاشق سوپ خوری ادویه کاری: 1 قاشق چای خوری سیاه دانه: 1 قاشق سوپ خوری مراحل تهیه ترشی آماده سازی انبه ابتدا پوست انبه های سبز و نارس را بگیرید. اگر انبه ها جوان و کوچک هستند، نیازی به جدا کردن هسته ندارید؛ اما اگر کمی بزرگ و هسته آن ها سفت است، حتماً هسته را جدا کنید. انبه ها را به صورت حلقه ای یا خلالی برش بزنید. روی انبه های خردشده، یک قاشق نمک و یک قاشق زردچوبه بپاشید و با دست مخلوط کنید تا همه تکه ها به خوبی آغشته شوند. روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و به مدت یک شبانه روز بگذارید بماند تا انبه ها نرم شوند و نمک به خوردشان برود. این کار باعث می شود دیگر نیازی به جوشاندن انبه ها نباشد. تهیه ادویه و سیر تخم گشنیز، پودر کاری، یک قاشق زردچوبه و ادویه مخصوص ترشی بندری (در صورت تمایل) را در یک تابه بریزید و به مدت دو دقیقه تفت دهید. سیر پوست کنده و فلفل قرمز تند را به ادویه های تفت داده شده اضافه کنید. همه مواد را نیم کوب کنید؛ نیازی نیست کاملاً نرم شوند. مرحله نهایی و پخت ترشی انبه های آماده شده را داخل یک قابلمه بریزید. مخلوط ادویه و سیر نیم کوب را به انبه ها اضافه کنید. سرکه را به اندازه ای بریزید که روی انبه ها را بپوشاند. قیسی، سیاه دانه و شکر را به مواد اضافه کنید. برای غلیظ شدن ترشی، مقداری از مواد را پوره کرده و دوباره به قابلمه برگردانید. اجازه دهید سرکه به نقطه جوش برسد. پس از جوش آمدن، یک دقیقه دیگر بجوشد و سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید. در آخر، عسل را به ترشی اضافه کنید. پس از اینکه ترشی خنک شد، آن را داخل شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید. نکات مهم برای تهیه ترشی برای تهیه این ترشی حتماً از انبه کال و سبز استفاده کنید. انبه رسیده و زرد برای این دستور مناسب نیست. با این دستور، ترشی شما بلافاصله پس از سرد شدن آماده خوردن است. اگر ترجیح می دهید ترشی را بدون جوشاندن تهیه کنید، باید چند روز صبر کنید تا مواد به خوبی جا بیفتند. |