آخرین خبرها
  حساب بازنشستگان پرپول شد | جدول پرداخت امروز حقوق بازنشستگان
  بعد از اتهام تجاوز، حالا دوپینگ؛ دوومیدانی ایران در بحران
  حمایت جنجالی محمد شاهمیری از علیرضا فغانی در پی حواشی + فیلم
  آتش‌سوزی گسترده در مجتمع ونوس انزلی | تخلیه اضطراری فروشگاه‌ها + ویدیو
  تقدیر نماینده رییس‌جمهور از عملکرد بانک ملی ایران در حمایت از اقتصاد کشور
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12570صفحه نخست » آخرین اخبار    سه شنبه، 31 تیر 1404 - 07:07

فارن افرز: دوباره آمریکا را تنها می‌کنیم


نشریه آمریکایی در گزارشی رویکر رییس جمهور ایالات متحده در متفرق کردن متحدان سنتی و قدیمی واشنگتن از اطراف خود را برای آینده این کشور خطرناک توصیف و تاکید کرد که این رفتارها،

به نقل از ایسنا، هنری کیسینجر زمانی خود را با کابوی تنهایی مقایسه می کرد که برای مقابله با آدم بدها به شهر می رفت. اما وزیر امور خارجه اسبق ایالات متحده، که به عنوان مشاور امنیت ملی نیز خدمت می کرد، در برخورد با قدرت های بزرگ، عقیده دیگری داشت. قهرمان او، کلمنس فون مترنیخ ، سیاستمدار اتریشی بود که به نحوی ترکیب بعید اتریش، بریتانیا، پروس، روسیه و تعدادی از متحدان کوچک تر و رهبران ناسازگار آنها را در اتحادی که سرانجام ناپلئون را در سال 1815 شکست داد، گرد هم آورد. کیسینجر فهمیده بود ، حتی کابوهای تنها نیز به دوست نیاز دارند.

فارن افرز با این مقدمه می نویسد: این بینشی است که به نظر می رسد دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده، آن را از دست داده است. ترامپ از زمان بازگشت به قدرت در ژانویه، نزدیکترین متحدان ایالات متحده را متقلب و مفت خور خوانده است. او اصرار دارد که ژاپن و دیگر شرکای تجاری آسیایی بسیار لوس هستند؛ همسایگان نزدیک آمریکای شمالی متهم به صادرات مواد مخدر و جنایتکار هستند. او آزادانه و علنی رهبران برخی از مهمترین شرکای دموکراتیک ایالات متحده را افرادی قدیمی، ضعیف یا نادرست می خواند، در حالی که برخی دیگر که تعامل با آنها را آسان تر می داند، تمجید می کند، مانند ویکتور اوربان، رییس جمهور مجارستان ( رهبری بسیار بزرگ )، نایب بوکله، مرد قدرتمند السالوادور ( دوستی عالی )، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی ( مردی باهوش ) و - حداقل تا همین اواخر - ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، که او او را نابغه و بسیار زیرک در حمله به اوکراین نامیده است. در اتفاقی که در دولت های قبلی، از جمله دولت اول ترامپ، غیرقابل تصور بود، ایالات متحده در ماه فوریه حتی در کنار متحدان دموکراتیک خود و روسیه و دیگر کشورهای اقتدارگرا، مانند کره شمالی و بلاروس، علیه قطعنامه سازمان ملل که تجاوز روسیه به اوکراین را محکوم و از خودمختاری و تمامیت ارضی این کشور حمایت می کرد، رأی داد.

شاید گیج کننده ترین نکته این باشد در شرایطی که واشنگتن برای مهار چین تلاش می کند و باید دفاع ایالات متحده را در هند و اقیانوس آرام تقویت کند، دولت در حال آماده سازی تعرفه های تنبیهی برای کره جنوبی و ژاپن، نزدیک ترین متحدان آسیایی ایالات متحده و همچنین فهرست گسترده ای از شرکای اروپایی است که آمریکا سعی در دور نگه داشتن آنها از پکن دارد. متحدان آمریکا در سراسر جهان نیز از تفکرات ترامپ و اعضای کابینه اش مبنی بر اینکه چتر هسته ای که بازدارندگی هسته ای آمریکا تحت آن تضمینی برای دفاع آنها بود، دیگر چیز مطمئنی نیست نگران هستند. اکنون، سطحی از شک و تردید وجود دارد که فرانسه و انگلیس را بر آن داشت تا در ماه ژوییه، توافق جدیدی را برای شروع ارائه بازدارندگی هسته ای گسترده در اروپا برای خود اعلام کنند و متحدانی مانند کره جنوبی، لهستان و حتی ژاپن شروع به بررسی دستیابی به سلاح های هسته ای خود کرده اند.

نشریه آمریکایی در ادامه آورده است: تاریخ، نمونه های فراوانی از اختلاف قدرت های جهانی با شرکای خود را نشان می دهد اما به سختی می توان موردی را تصور کرد که رهبر یک اتحاد بزرگ، متحدانی را که عمدتاً قابل اعتماد بوده و فرمان او را پذیرفته اند، به این راحتی و بی رحمانه کنار گذاشته باشد. اگر ایالات متحده منابع کانادا یا گرینلند را می خواهد، این منابع همیشه در دسترس بوده اند اما تهدید به الحاق نتیجه ی معکوس دارد و همان طور که قبلاً هم اتفاق افتاده، احساسات ضد آمریکایی را برمی انگیزد. درست است که متحدان واشنگتن در ناتو به اندازه کافی برای دفاع هزینه نکرده اند، این شرایط تا حدی به این دلیل است که ایالات متحده برای دهه ها بر داشتن نقش غالب اصرار داشته است. اعضای اتحاد فرا آتلانتیک وقتی تحت فشار قرار گرفتند، مانند آخرین اجلاس ناتو در ماه ژوئن، بودجه های دفاعی خود را افزایش دادند یا متعهد به انجام این کار شدند، به سطوحی که تنها همین چند سال پیش قابل تصور نبود.

فارین افرز با بیان اینکه یافتن توضیحی قابل قبول برای سیاست های دولت دوم ترامپ دشوار است نوشت: اگر رییس جمهور ترامپ دیگر تحمل اتحادهای موجود را ندارد، جایگزین های کمی را فراتر از دلبستگی آشکار به مفهوم قدیمی حوزه های نفوذ ارائه داده است. چنین جهانی در آینده تهدیدات بیشتری را برای ایالات متحده ایجاد می کند، زیرا سایر حوزه ها - احتمالاً شامل آسیای تحت سلطه چین و شاید منطقه روسیه در اروپای شرقی و آسیای مرکزی - در برابر آن قرار می گیرند و قدرت های کوچک تر در هر منطقه، یا سرنوشت خود را اغلب با نارضایتی می پذیرند یا به دنبال هژمون های جدید هستند.

رسانه آمریکایی تاکید کرد که ایالات متحده با از بین بردن اتحادهایی که به خوبی به آن خدمت کرده اند، در معرض خطر فروپاشی کلی ثبات و نظم قرار می گیرد که در درازمدت، چه از نظر هزینه های نظامی و چه از نظر جنگ های تجاری بی پایان برای آن بسیار پرهزینه خواهد بود، چراکه هر قدرت بزرگی به دنبال امتیاز و منفعت خود است.

در واقع، فقدان سوابق تاریخی قابل توجه برای چنین رفتاری، نشان دهنده یک سیاست هوشمندانه ماکیاولیستی برای افزایش قدرت آمریکا نیست؛ بلکه نشان می دهد که ایالات متحده به طرز گیج کننده ای علیه منافع خود عمل می کند و یکی از منابع کلیدی آن قدرت را تضعیف می کند. و این در زمانی اتفاق می افتد که رهبری جهانی و تسلط اقتصادی و فناوری آمریکا در حال حاضر، تحت فشار فزاینده ای از سوی چین و سایر رقبای اصلی قرار دارد.

نشریه فارین افرز در ادامه گزارش تحلیلی خود خاطر نشان کرد: در دنیای ترامپ، اعتماد و احترام متقابل که ایجاد آن بسیار دشوار و از بین بردن آن بسیار آسان است، اهمیتی ندارد. طرفین در صورتی که منافعشان ایجاب کند و تنها تا زمانی که پیشنهاد بهتری ارائه شود، با هم همکاری خواهند کرد. روسیه مزایای دوستی از سوی ایالات متحده را می بیند. متحدان اروپایی گله خواهند کرد اما در عین حال، آنچه را که واشنگتن می خواهد، انجام می دهند، زیرا در غیر این صورت خود را تنها و بی دوست خواهند یافت. چین در مورد تجارت مذاکره خواهد کرد و به عنوان مثال قول می دهد که محصولات کشاورزی آمریکایی را خریداری کند، زیرا نمی خواهد از بازارهای ایالات متحده محروم شود.

و اگر پکن تایوان را می خواهد، چرا واشنگتن اجازه ندهد تا زمانی که ایالات متحده در عوض چیزی به دست می آورد، آن را داشته باشد؟ به نظر می رسد تصور رییس جمهور آمریکا این است که متحدان فعلی و بالقوه روابط بین الملل را مانند او می بینند. اگر یک دور را ببازید، ممکن است دور بعدی را ببرید. با این حال، ملت ها، مانند هر انسانی، خاطرات طولانی از اشتباهات یا شکست های گذشته دارند، همان طور که خود ترامپ نیز باید بداند.

در ادامه این مطلب آمده است: برآورد اعتماد بین افراد یا ملت ها دشوار است اما روابط پایدار و سازنده بدون آن نمی تواند، وجود داشته باشد. در طول جنگ سرد، مذاکرات بین اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده در مورد کنترل تسلیحات پیچیده و طولانی بود، زیرا هیچ یک از طرفین به دیگری اعتماد نداشتند. حوادثی مانند رهگیری پرواز یو-2 توسط خلبان آمریکایی بر فراز شوروی در سال 1960 یا سرنگونی هواپیمای کره ای توسط شوروی در سال 1983، معمولاً توسط طرف مقابل به عنوان مدرکی از نیت بدخواهانه تعبیر می شد. در مقابل، اگرچه به طور حتم تنش هایی بین واشنگتن و متحدانش وجود داشته، هر یک به طور کلی فرض می کردند که همتایان خود با حسن نیت عمل می کنند و تمایلی در طرف مقابل برای بحث در مورد مسائل پیچیده و جستجوی راه حل های مشترکا قابل قبول وجود دارد. این امر، امروز دیگر وجود ندارد و نمی توان آن را به راحتی یا به سرعت بازسازی کرد.

ایالات متحده اکنون در حال تجربه همان چیزی است که انگلیس در اوج امپراتوری خود تجربه کرد. قدرت های جاه طلب، به ویژه چین منابع مالی خود را به یک مسابقه تسلیحاتی که هر روز گران تر می شود، سرازیر می کنند. و همان طور که بارها اتفاق افتاده است، سایر کشورها وسوسه می شوند که قدرت قدیمی را به نفع قدرت جدید یا گروهی علیه آن رها کنند تا از آنچه که زوال آن می دانند، بهره ببرند. اگر خصومت فعلی ترامپ با اتحادها ادامه یابد و دولت به توهین، تحقیر و حتی آسیب اقتصادی به شرکای دیرینه خود ادامه دهد، ایالات متحده جهان را مکانی به طور روز افزون غیردوستانه خواهد یافت.

متحدان سابق یا قدرت های غیرمتعهد نیز همان طور که جمهوری اسلواکی یا صربستان قبلاً این کار را کرده اند، ممکن است به این نتیجه برسند که روسیه پوتین گزینه بهتری است؛ دیگران ممکن است با ترتیبات تجاری جدید، ایالات متحده را دور بزنند یا همان طور که در مورد کشورهای اروپایی و کانادا اتفاق می افتد، تولیدات نظامی، برنامه ریزی و بازدارندگی متقابل خود را با این فرض که ایالات متحده دیگر متحد قابل اعتمادی نیست، به اشتراک بگذارند. کانادا به عنوان پیش درآمدی از اتفاقات آینده، اولین کانتینر گاز طبیعی مایع خود را به آسیا ارسال کرده است.

فارین افرز در پایان خاطر نشان کرد: انگلیسی ها زمانی موقعیت خود را در جهان انزوای باشکوه می نامیدند تا اینکه متوجه شدند هزینه های آن بسیار بالاست. آمریکای ترامپ نیز ممکن است دریابد که در قرن خطرناک بیست و یکم، درباره این جلال و شکوه مبالغه شده است.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
عنوان:
نظر
  قبل از ارسال نظر آنرا ویرایش کرده و قواعد نگارش را در آن رعایت کنید.
لطفاً در مطالب خود اخلاق اسلامی و قوانین کشور را مد نظر داشته باشید.
نمایش نظرات کاربران در خبرها به معنای تایید آنها توسط سایت نیست.

  کد امنیتی:
 
حساب بازنشستگان پرپول شد | جدول پرداخت امروز حقوق بازنشستگان
  حساب بازنشستگان پرپول شد | جدول پرداخت امروز حقوق بازنشستگان
واریز حقوق تیرماه بازنشستگان کارگری تا پایان امروز ادامه دارد. واریز حقوق تیرماه بازنشستگان کارگری تا پایان امروز ادامه دارد. به گزارش ایلنا،
تقدیر نماینده رییس‌جمهور از عملکرد بانک ملی ایران در حمایت از اقتصاد کشور
  تقدیر نماینده رییس‌جمهور از عملکرد بانک ملی ایران در حمایت از اقتصاد کشور
علی عبدالعلی زاده در بازدید از شرکت داروسازی اسوه، بانک ملی را پشتوانه اصلی نظام بانکی کشور و کلیدی در رفع چالش‌های اقتصادی توصیف کرد.
«ارباب حلقه‌ها» به خانه هنرمندان ایران می‌آید
  «ارباب حلقه‌ها» به خانه هنرمندان ایران می‌آید
بازگشت پادشاه» به کارگردانی پیتر جکسون در خانه هنرمندان ایران اکران می‌شود.
عراقچی: ایران هرگز قصد نابودی اسراییل را نداشته است
  عراقچی: ایران هرگز قصد نابودی اسراییل را نداشته است
عباس عراقچی وزیر امورخارجه به فاکس نیوز: ما هیچوقت قصد محو کردن اسراییل از نقشه جهان را نداشتیم
دو برابر شدن حمایت‌های پژوهشی و ارتقای کیفیت مقالات در بنیاد علم ایران
  دو برابر شدن حمایت‌های پژوهشی و ارتقای کیفیت مقالات در بنیاد علم ایران
میزان حمایت‌های مالی مصوب بنیاد علم ایران در سال 1403 نسبت به سال 1402 تقریباً دوبرابر شده و از حدود 212 میلیارد تومان به بیش از 428 میلیارد تومان رسیده است.
پزشکیان: ملت ایران مقابل زور و ظلم سر خم نخواهد کرد / ادعای ساخت بمب اتم دروغ است
  پزشکیان: ملت ایران مقابل زور و ظلم سر خم نخواهد کرد / ادعای ساخت بمب اتم دروغ است
آن‌ها می‌خوهند ایران به زانو در بیاید و در برابرشان کرنش کند. ملت ایران در مقابل زور و ظلم سر خم نخواهد کرد؛ همان‌گونه که نکرد.
آخرین وضعیت پرونده چای دبش / آخرین وضعیت زندانیان اوین بعد از حمله رژیم صهیونیستی
  آخرین وضعیت پرونده چای دبش / آخرین وضعیت زندانیان اوین بعد از حمله رژیم صهیونیستی
مردم به حق انتظار دارند دستگاه قضایی به هر عاملی که بخواهد وحدت ملی را مورد خدشه قرار دهد، برخورد کند و دستگاه قضایی با همراهی ضابطین به این مهم ورود می‌کند و مراقبت خواهد کرد تا انسجام ملی خدای ناکرده دچار خدشه نشود.
دلیل عجیبی که جذاب‌ترین فوتبالیست زن بخاطرش بادیگارد استخدام کرد+ تصاویر
  دلیل عجیبی که جذاب‌ترین فوتبالیست زن بخاطرش بادیگارد استخدام کرد+ تصاویر
آلیشا لمان، ستاره پرحاشیه فوتبال زنان سوییس، در پی پیام‌های آزاردهنده فضای مجازی، با محافظ شخصی در یورو 2025 حاضر شد.
دیدار سرمربیان تیم های ملی فوتبال و فوتسال با وزیر ورزش
  دیدار سرمربیان تیم های ملی فوتبال و فوتسال با وزیر ورزش
وزیر ورزش با رییس فدراسیون فوتبال و سرمربیان تیم های ملی فوتسال و امید دیدار و گفتگو کرد.
فراخوان جدید پسادکتری با حمایت 288 میلیونی؛ تا پایان مهر ثبت‌نام کنید
  فراخوان جدید پسادکتری با حمایت 288 میلیونی؛ تا پایان مهر ثبت‌نام کنید
بنیاد ملی علم ایران و عتف دومین فراخوان حمایت از دوره‌های پسادکتری تحقیقات بنیادی را منتشر کردند. ارسال پیشنهاده از 31 تیر تا پایان مهر 1404 امکان‌پذیر است.
کیفرخواست کواکبیان صادر شد/ پرونده ظهروند در مرحله تحقیقات مقدماتی
  کیفرخواست کواکبیان صادر شد/ پرونده ظهروند در مرحله تحقیقات مقدماتی
در خصوص اظهارات «مصطفی کواکبیان» پرونده‌ای در دادسرای تهران به اتهام «تشویش اذهان عمومی» تشکیل شده بود. سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری:
مهاجرانی: سرمایه اجتماعی را با مشارکت و اعتماد تقویت می‌کنیم
  مهاجرانی: سرمایه اجتماعی را با مشارکت و اعتماد تقویت می‌کنیم
سرمایه اجتماعی، انسجام اجتماعی، رضایتمندی، مشارکت و اعتماد، مفاهیمی به‌شدت درهم‌تنیده هستند که در سطوح مختلف جامعه باید به‌طور هماهنگ تقویت شوند.
  پربیننده ترین اخبار       
  وعده «دوران طلایی» ترامپ چگونه با «جزیره فحشا» رنگ باخت؟
  خبر فوری تعطیلی ادارات تهران چهارشنبه اول مرداد | تعطیلی بانک ها در استان تهران | اسامی شعب کشیک اعلام ‌می‌شود
  ساپینتو یک پرسپولیسی دیگر را هم می‌خواهد
  ترامپ: لازم باشد دوباره به ایران حمله می‌کنیم
  این غذاها برای شبکیه چشم مضر هستند
  روغن پالم و سطح کلسترول خون
  پاسخ تهدید آمیز ترامپ به عراقچی/ لازم باشد دوباره به ایران حمله می‌کنیم
  واکنش مقام بلندپایه ارتش به احتمال حمله مجدد اسراییل
  اعلام آمادگی چین برای ارسال جنگنده‌های J-10 به ایران!
  عراقچی: ایران هرگز قصد نابودی اسراییل را نداشته است
  آماده‌باش در 3 استان ایران
  قیمت 100 دینار عراق به تومان+ شرایط دریافت ارز اربعین
  چه کار کنیم کولر آبی بیشتر خنک کند ؟
  اقدام باور نکردنی همسر جف بزوس با پول هنگفتی که از همسرش گرفت+ فیلم
  تصمیم نهایی درباره قیمت جدید نان در تهران+ جزییات
  اصلاح فرآیند گواهی دانش‌بنیانی در دستور کار معاونت علمی
  آسفالت داغ چین، لاستیک کامیون را آب کرد+ فیلم
  استقلال و پرسپولیس دیگر آش دهان سوز نیستند!
  دلیل عجیبی که جذاب‌ترین فوتبالیست زن بخاطرش بادیگارد استخدام کرد+ تصاویر
  وقتی ویمبلدون قانونش را به خاطر یک ایرانی عوض می کند+ فیلم
© شبکه خبری رونگار 1404

All rights reserved