آخرین خبرها
  افت قیمت دلار و سکه با سیگنال‌های مثبت
  انتشار تصاویر متهمان متواری قتل عمد در دماوند
  اعلام اسامی برندگان «سومین رویداد جایزه بزرگ نقاشی معاصر ایران»
  حبیب فرعباسی به اردوی استقلال می‌پیوندد | مشکل خروج از کشور حل شد
  طرح محله‌محوری برای ارائه خدمات حمایتی آغاز شد
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12086صفحه نخست » اخبار مهمیکشنبه، 29 تیر 1404 - 11:02

جنگنده Tempest؛ پاسخ بریتانیا به تهدیدهای آینده روسیه و چین+ تصاویر


جنگنده نسل ششم Tempest، پروژه مشترک بریتانیا، ژاپن و ایتالیا، قرار است قواعد نبردهای هوایی را بازنویسی کند؛ پرنده‌ای غول‌پیکر برای مأموریت‌های بی‌نیاز از سوخت‌گیری و ارتباط زمینی،

جنگنده ی آینده دار بریتانیا با نام "Tempest" از همان نگاه نخست، توجه را جلب می کند زیرا بزرگ است. ماکت تمام سایز این هواگرد در کارخانه BAE Systems واقع در شهر وارِتون، لنکشایر، نشان می دهد که بریتانیا، ایتالیا و ژاپن در قالب برنامه مشترک برنامه جهانی جنگنده رزمی (GCAP) در حال توسعه یک جت پنهان کار مافوق صوت هستند که قرار است تا سال 2035 وارد خدمت شود.

به گفته ی جانی مورِتون از شرکت BAE، هرچند طراحی نهایی هنوز قطعی نیست، اما ابعاد کنونی بسیار نزدیک به نسخه عملیاتی است. ابعاد بزرگ Tempest به معنای مخازن سوخت عظیم تر، برد پرواز بیشتر، توان حمل مهمات سنگین تر و همچنین امکان نصب تسلیحات درون بدنه است؛ مزیتی که موجب پنهان ماندن بیشتر از دید رادارها خواهد شد.

Tempest علاوه بر ویژگی های فیزیکی، با فناوری هایی پیشرفته برای ارتباط با هواگردهای دیگر، پهپادها، نیروهای زمینی و حتی ماهواره ها طراحی شده و به گونه ای توسعه می یابد که برای عملیات های عمقی و بلندبرد، بدون نیاز به ارتباط مستقیم با پایگاه اصلی، آماده باشد.

photo_2025-07-20_10-56-54

به باور تحلیل گران نظامی، اگر روزی ناتو وارد جنگ با روسیه شود، Tempest قادر خواهد بود از خاک بریتانیا برخاسته، به طور مخفیانه به خاک روسیه نفوذ کند، پدافندهای هوایی دشمن را نابود سازد و سپس بی نیاز از سوخت گیری هوایی، بازگردد. برد بالای آن همچنین به ژاپن این امکان را خواهد داد تا در صورت درگیری در منطقه آسیا-اقیانوسیه، اهدافی در عمق خاک چین را مورد حمله قرار دهد.

اگرچه مدیران پروژه از ارائه جزییات دقیق خودداری می کنند، اما مورِتون به عنوان فرمانده پیشین نیروی هوایی سلطنتی، تأکید کرده که هر سامانه بازدارنده ای باید توان انجام مأموریت هایی در بردهایی را داشته باشد که پیش تر غیرممکن بوده است. او می گوید: باید بتوانی امن، بدون شناسایی، بروی و سالم برگردی.

در حالی که جنگنده های فعلی مانند Typhoon حدود 860 مایل برد رزمی دارند و حتی جنگنده پنهان کار F-35A ساخت آمریکا تنها تا 680 مایل را با یک بار سوخت گیری می پیماید (تقریباً نصف فاصله بین لندن و مسکو)، Tempest قرار است بتواند از عرض اقیانوس اطلس عبور کند بدون نیاز به سوخت گیری هوایی؛ قابلیتی که هیچ جنگنده بریتانیایی تاکنون نداشته است.

فرانسیس توسا، تحلیل گر مستقل دفاعی، می گوید: می توان هرچقدر که بخواهید جنگنده را پنهان کار بسازید، اما اگر برای عملیات به تانکر سوخت نیاز داشته باشید، دشمن فقط باید آن تانکر را پیدا کرده و هدف قرار دهد.

Tempest ؛ جنگنده ای فراتر از نسل های قبلی برای ماموریت های عمیق و مدرن

طراحان پروژه جنگنده نسل ششم Tempest اعلام کرده اند که این هواگرد باید دارای مخازن سوخت داخلی کافی برای انجام مأموریت های بسیار دوربرد و طولانی مدت باشد. تحلیل گران پیش بینی می کنند برد رزمی آن به مراتب از جنگنده های موجود فراتر خواهد رفت.

در سناریوی احتمالی جنگ بین ناتو و روسیه، فرانسیس توسا، تحلیل گر دفاعی، معتقد است در هفته نخست درگیری، Tempest باید وارد خاک روسیه شده و پدافندهای موشکی و پایگاه های هوایی دشمن را نابود کند. در هفته دوم، با حذف تهدیدهای پدافندی، این جنگنده می تواند نقش برتری هوایی را ایفا کند، در آسمان باقی بماند و هواگردهای دشمن را هدف قرار دهد یا همچنان در پشتیبانی زمینی فعال باشد.

براساس گزارش ها، وزن برخاست این جنگنده ممکن است بیش از 30 تن باشد، در حالی که Typhoon تنها 23 تن وزن دارد. این رقم حتی از وزن بمب افکن های سنگین جنگ جهانی دوم مانند Lancaster نیز فراتر است. توسا می گوید: Tempest در رده ای کاملاً متفاوت از هر هواگردی است که تاکنون ساخته ایم.

از نظر فناوری، Tempest قرار است به مرکز ارتباطی هوایی تبدیل شود، حتی در صورتی که ارتباط با پایگاه اصلی در بریتانیا قطع شده باشد. این یعنی توانایی هماهنگی با پهپادهای دوستانه، موشک ها، نیروهای زمینی و حتی ماهواره ها را خواهد داشت. به گفته جانی مورِتون از BAE، این قابلیت برای عملکرد در محیط های دورافتاده حیاتی است: این هواگرد باید بتواند به تنهایی عملیات کند، حتی در محیطی ایزوله و بدون اتصال به پایگاه.

پیشرفت های صنعتی؛ انقلاب در تولید Tempest

شرکت BAE به عنوان بخش اصلی تیم Tempest ، با همکاری وزارت دفاع بریتانیا، Rolls-Royce، MBDA و شرکت ایتالیایی Leonardo، در حال توسعه فناوری های جدید تولید این هواگرد است. از سال 2023، پروژه بریتانیا با همکاری ژاپن و ایتالیا در قالب برنامه مشترک GCAP ادامه یافته و توسعه به مرحله آزمایش نسخه های نمایشی رسیده است.

یکی از اجزای مهم طراحی، سیستم ورودی هوای موتور با مسیر خمیده (S-bend) است که برای کاهش سطح مقطع راداری طراحی شده. آزمایش این بخش برای سال 2027 برنامه ریزی شده و طبق اعلام BAE، در مسیر زمانی مقرر قرار دارد.

در کارخانه وارِتون، فرآیندهای جدید تولید از جمله چاپ سه بعدی صنعتی (Additive Manufacturing)، استفاده گسترده از پنل های کربنی بزرگ و بهره برداری از بازوهای رباتیک قابل تغییر آغاز شده است. به جای استفاده از ابزارهای سنتی ساخت مانند jig که ده ها میلیون پوند هزینه داشت، ربات ها قادر به تنظیم و مونتاژ انعطاف پذیر قطعات هستند. این تغییر می تواند تا 3 سال زمان تولید را کاهش دهد و هزینه ها را به شدت پایین بیاورد.

همچنین این رویکرد جدید باعث می شود خطوط تولید به راحتی قابل تنظیم مجدد باشند، که نه تنها برای تولید Tempest، بلکه برای تغییر به محصولات جدید در آینده نیز مزیت محسوب می شود.

تمامی این اقدامات، گامی اساسی برای حفظ مهارت های کلیدی صنایع هوایی بریتانیا به شمار می روند، چرا که در دهه آینده، شرکت BAE آماده می شود تا از تولید Typhoon به ساخت Tempest روی بیاورد. البته تا آن زمان، سفارش هایی از کشورهای مانند عربستان، قطر و ترکیه کارکنان را مشغول نگه خواهد داشت و مسیر انتقال تدریجی همچنان ادامه دارد.

photo_2025-07-20_10-56-58

حفظ توانمندی مستقل بریتانیا در ساخت جنگنده؛ Tempest نماد آزادی عمل در صنعت هوایی

ریچارد همیلتون، مدیر بخش اروپا و بین الملل شرکت هوافضای BAE، می گوید توسعه پروژه Tempest به حفظ توانمندی حاکمیتی بریتانیا در طراحی و تولید مستقل جنگنده کمک می کند. او می افزاید: ما جزو معدود کشورهایی هستیم که کل چرخه ساخت هواگرد را در اختیار داریم؛ از طراحی و ساخت تا تحویل پرنده به مشتریان از همان محل تولید.

این استقلال صنعتی، نوعی آزادی عمل برای دولت بریتانیا به حساب می آید، که باعث شده کشورهای دیگر نیز برای پیوستن به کنسرسیوم GCAP ابراز علاقه کنند. در این میان، عربستان سعودی یکی از گزینه هایی است که طبق گزارش ها، در حال مذاکره با سه شریک اصلی (بریتانیا، ایتالیا، ژاپن) است، اگرچه هنوز مشخص نیست که سطح مشارکت ریاض در پروژه چگونه خواهد بود.

در حال حاضر عربستان خریدار جنگنده Typhoon است، اما منابع دفاعی اشاره دارند که این کشور به دنبال نقشی پررنگ تر در GCAP است. نقشی که بتواند در طراحی توانمندی ها تأثیرگذار باشد و سهم بیشتری از تولید را در اختیار بگیرد.

با این حال، "هرمان کلاسن"، رییس پروژه جنگنده رزمی آینده در شرکت BAE، هشدار می دهد که فرصت برای پیوستن کشورهای جدید به برنامه رو به محدود شدن است، به ویژه با توجه به سرعت بالای پیشرفت میان سه شریک اصلی. او می گوید: پیوستن به هسته ی مرکزی پروژه مانند بریتانیا، ژاپن و ایتالیا، در شرایط فعلی بسیار چالش برانگیز است و تأثیرات سیاسی و فنی خاصی دارد که باید مورد پذیرش یا رد سه دولت قرار گیرد.

کلاسن در ادامه اشاره می کند که امکان پیوستن همیشه وجود دارد، اما با توجه به ریتم فعلی برنامه، احتمال آن رو به کاهش است.

منبع: telegraph
   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
عنوان:
نظر
  قبل از ارسال نظر آنرا ویرایش کرده و قواعد نگارش را در آن رعایت کنید.
لطفاً در مطالب خود اخلاق اسلامی و قوانین کشور را مد نظر داشته باشید.
نمایش نظرات کاربران در خبرها به معنای تایید آنها توسط سایت نیست.

  کد امنیتی:
 
انتشار تصاویر متهمان متواری قتل عمد در دماوند
  انتشار تصاویر متهمان متواری قتل عمد در دماوند
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دماوند از مردم، برای شناسایی متهمان متواری یک پرونده قتل عمد در این شهرستان درخواست همکاری کرد.
اعلام اسامی برندگان «سومین رویداد جایزه بزرگ نقاشی معاصر ایران»
  اعلام اسامی برندگان «سومین رویداد جایزه بزرگ نقاشی معاصر ایران»
برندگان «سومین رویداد جایزه بزرگ نقاشی معاصر ایران» که با حمایت شرکت بیمه سامان و همکاری انجمن هنرمندان نقاش ایران برگزار شد، معرفی شدند.
حبیب فرعباسی به اردوی استقلال می‌پیوندد | مشکل خروج از کشور حل شد
  حبیب فرعباسی به اردوی استقلال می‌پیوندد | مشکل خروج از کشور حل شد
دروازه‌بان تیم فوتبال استقلال اعلام کرد، روز دوشنبه به اردوی آبی‌پوشان در کشور ترکیه ملحق خواهد شد.
کرملین: آماده صلح با اوکراین هستیم، اما اهداف نظامی اولویت دارد
  کرملین: آماده صلح با اوکراین هستیم، اما اهداف نظامی اولویت دارد
سخنگوی کرملین با اشاره به ضرورت دیدار روسای جمهور روسیه و آمریکا گفت که مسکو برای اقدام به سوی توافق صلح با اوکراین آمادگی دارد اما هدف اصلی روسیه تحقق اهداف عملیات نظامی ویژه است.
اختصاص 5 درصد از بودجه سالیانه بیمه‌های پایه به حوزه پیشگیری
  اختصاص 5 درصد از بودجه سالیانه بیمه‌های پایه به حوزه پیشگیری
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: این سازمان اقدامات مهمی در حوزه پیشگیری به ویژه ورزش همگانی با هدف جلوگیری از افزایش هزینه های غیر ضرور انجام داده است.
وزیر کار: اتباع خارجی باید بیمه شوند و مالیات بپردازند
  وزیر کار: اتباع خارجی باید بیمه شوند و مالیات بپردازند
سیاست وزارت تعاون این است که افراد دارای اقامت قانونی در کشور همانند کارگران ایرانی موظف به پرداخت مالیات و تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی باشند.
جزییات بسته حمایتی جدید دولت برای کسب‌وکارها در شرایط بحرانی/ اولویت با واحدهای راهبردی و آسیب‌دیده
  جزییات بسته حمایتی جدید دولت برای کسب‌وکارها در شرایط بحرانی/ اولویت با واحدهای راهبردی و آسیب‌دیده
معاون برنامه‌ریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تشریح جزییات بسته حمایتی دولت از کسب‌وکارها در شرایط بحرانی، از تقسیم واحدهای مشمول به سه دسته و طراحی 5 محور حمایتی برای آن‌ها خبر داد.
منابع مالی استقلال ته کشید؛ جذب بازیکنان مدنظر ساپینتو متوقف شد
  منابع مالی استقلال ته کشید؛ جذب بازیکنان مدنظر ساپینتو متوقف شد
در حالی که استقلال با چند بازیکن مدنظر ساپینتو به توافق رسیده، نبود منابع مالی باعث توقف در روند جذب آن‌ها شده است.
دستور نیکزاد برای بررسی علت گران شدن برنج
  دستور نیکزاد برای بررسی علت گران شدن برنج
علی نیکزاد نایب رییس مجلس در پاسخ به این تذکرات گفت: برنج کشاورزان داخلی حداکثر به قیمت 90 هزار تومان خریداری می شود پس معنا ندارد که به نرخ330 هزار تومان در بازار به فروش برسد لذا لازم است که کمیسیون کشاورزی به این موضوع ورود کند.
نشنال اینترست: احتمال خروج ایران از NPT موجب هراس غرب شده
  نشنال اینترست: احتمال خروج ایران از NPT موجب هراس غرب شده
ابهام هسته‌ای ایران از دیگر مواردی است که کارشناس نشنال اینترست به آن پرداخته است. تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس و احتمال خروج این کشور از NPT موجب هراس غرب شده است.
«دختر قاصدک‌ها» راهی بونان شد
  «دختر قاصدک‌ها» راهی بونان شد
فیلم کوتاه «دختر قاصدک‌ها» به چهل‌ و هشتمین دوره‌ جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه درام یونان راه پیدا کرد.
وزارت بهداشت: خطر شیوع وبا در ایران وجود دارد؛ مراقبت‌ها تشدید شد
  وزارت بهداشت: خطر شیوع وبا در ایران وجود دارد؛ مراقبت‌ها تشدید شد
مدیر مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شیوع وبا در سودان بر لزوم مراقبت و رصد دقیق وضعیت بیماری در کشور تاکید کرد.
  پربیننده ترین اخبار       
  واریز حقوق بازنشستگان از فردا 29 تیر | تغییرات جدید در فیش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | نحوه مشاهده فیش حقوقی تیر 1404
  نامه رسمی استقلال برای جذب گلر پرسپولیسی
  واکنش قالیباف به تجاوزهای وحشیانه‌ رژیم صهیونی به دمشق
  «الهام علی‌اف»: کریدور اَرس در حال اتمام است
  خبر مهم از احتمال تعطیلی دو روزه تهران | تعطیلی ادارات سه شنبه و چهارشنبه تهران جدی است؟
  پیش‌بینی نشریه هیل/ پرونده کثیف «جزیره فحشا» ترامپ را می‌بلعد
  مهرداد محمدی به تراکتور پیوست/ امضای قرارداد دو ساله در ترکیه
  |ثبت نام وام فوری 400 میلیونی خسارت جنگی در سال 1404 | پرداخت کمک هزینه ماهیانه 20 میلیونی برای این خانوارها
  جنگنده Tempest؛ پاسخ بریتانیا به تهدیدهای آینده روسیه و چین+ تصاویر
  جدیدترین ارزیابی نهاد‌های اطلاعاتی امریکا از «دروغ ترامپی»
  جدایی مهره سرشناس از پرسپولیس
  زن خیانتکار شوهرش را کشت
  افزایش 59 درصدی حقوق بازنشستگان 1404 در سه گام | نحوه محاسبه حقوق و متناسب‌‌سازی بازنشستگان
  الهام علی‌اف: بدون هیچ تردیدی، کریدور زنگه‌زور را اجرایی خواهیم کرد
  مدافع چپ جدید استقلال در ترکیه انتخاب شد
  منابع مالی استقلال ته کشید؛ جذب بازیکنان مدنظر ساپینتو متوقف شد
  خبر خوش از افزایش حقوق معلمان با این روش | حقوق تابستانه این معلمان تایید شد
  برگ های برنده ایران
  دهک‌بندی‌ خانوارها تغییر کرده است؟
  استقبال قالیباف از تحریم تسلیحاتی رژیم آپارتاید صهیونیستی
© شبکه خبری رونگار 1404

All rights reserved